Store snømengder skaper utfordringer i Oslo-trafikken. Her en buss i krysset mellom Maridalsveien og Frysjaveien mandag.

Innstilte avganger, materielle skader, kjøretøymangel og buss for trikk: – Påvirker tilbudet

Tirsdag skaper snøen fortsatt utfordringer i kollektivtrafikken. – Oppfordringen til de reisende er stadig å beregne god tid, sier Ruters pressevakt.

Publisert

– Så langt ser det ut som at kollektivtransporten i Oslo går bedre enn i går, men det er noen forsinkelser og innstillinger på busser også i dag, bekrefter pressevakt Gro Feldberg Janborg i Ruter til VårtOslo først på dagen tirsdag.

Ruters egen oversikt over avviksmeldinger har fra morgentimene av vist en rekke innstillinger og forsinkelser.

– Beregn god tid

Det koordinerende kollektivtransportselskapet gikk mandag kveld ut med oppfordring til reisende om å beregne god tid.

– Oppfordringen til de reisende er stadig å beregne god tid. Hold deg oppdatert på reiseinformasjonen vi legger ut i reiseplanleggeren på nett og i app, understreker pressevakten.

At det var meldt at det kunne komme mer snø gjennom natten, var hovedårsak til Ruters oppfordring til reisende om å beregne god tid, selv om de la opp til normal drift.

– Vi har planlagt for at våre kunder skal kunne reise så normalt som mulig, men det er noen etterdønninger etter gårsdagen som påvirker tilbudet, påpeker Feldberg Janborg.

LYTT TIL OSLOPODDEN OM SNØKAOS HER

Lite snø gjennom natten

Ifølge Vegtrafikksentralen øst, har det snødd lite og vært få trafikkmeldinger inn til sentralen i løpet av natten. Likevel skaper snøen fortsatt utfordringer.

– Nå ser vi jo asfalten, og det er en glede. Men vi jobber for fullt, for det blir ikke ferdig på et blunk når vi skal rydde opp etter et døgn med full snøstorm, sa trafikkoperatør Annie Serup til NTB tirsdag formiddag.

Trafikk på E18 ved Vækkerø mandag kveld.

– Hovedveinettet er stort sett bart eller bart i sporet. På mindre veier er det litt mer variert, men fint vinterføre, sier trafikkoperatør Christofa Kei-Nilsen til nyhetsbyrået samme formiddag.

– For noen kan det være utfordrende å kjøre på vinterføre og føler du deg ikke komfortabel med det, så bør du kanskje la bilen stå hjemme eller sitte på med noen, legger trafikkoperatøren til og minner om at det er viktig å huske på å holde avstand på glatt føre ettersom bremselengden blir lengre.

Nedsnødd bil på Torshov mandag kveld.

– Lettere materielle skader

– Kjøreforholdene virker generelt å være bedre enn i går, men det er enkelte steder fremdeles krevende kjøreforhold. Det er også noen busser som fikk lettere materielle skader i går og som ikke kan benyttes i morgentimene, utdyper Ruters pressevakt.

Tre linjer er tirsdag formiddag innstilt som følge av kjøreforholdene. Dette gjelder linjene 62, 64 og 65.

Busser i Strømsveien ved Alnabru.

Tre linjer innstilt

– Det er innstilling av tre linjer i Groruddalen på grunn av at kjøreforholdene ikke er vurdert som forsvarlig å kjøre av vår bussoperatør, forklarer Feldberg Janborg.

Blant annet her i Brynsengveien var det mye snø i veibanen mandag.

– Enkelte linjer kjører med noe færre avganger på grunn av bussmangel, legger hun til.

Dette gjelder linjene 23, 24, 70, 72, 74 og 76. 

Buss for trikk

På grunn av vognmangel er 11-trikken erstattet med buss for øyeblikket.

– Det kjøres buss for trikk på linje 11, så de reisende har et tilbud, opplyser Feldberg Janborg.

– Ruter følger situasjonen nøye og har noen ekstrabusser vi setter inn der det oppstår et særlig behov, avslutter Ruters pressevakt.

I morgentimene har også Sporveien T-banen meldt om innstilte avganger på flere linjer, blant annet grunnet feil på tog på linje 1, som mandag måtte stenges fra Stortinget til Frognerseteren på grunn av at snø skapte utfordringer for fremkomsten.Powered by Labrador CMS