Se! Bever i Akerselva! Bea (41) og hunden Frigg møtte bever på svømmetur ved Mathallen

På tur langs Akerselva ved Mathallen møtte Bea Stenmark (41) og hunden Frigg (11) en bever på svømmetur - få uker etter at Bea møtte på en bever i Nydalen. Se videoen som Bea filmet!

Publisert

Bea Stenmark (41) filmet beveren på svømmetur i Akerselva, helt nede ved Vulkan-området, hvor blant annet Mathallen holder til.

— Jeg gikk tur med bikkja, bestevennen Frigg (11). Hu var tørst og varm, så vi gikk helt ned til elva. Da ble bikkja rarere enn vanlig, og det var hu som fikk meg til å se den søte, rare klumpen som stabber seg ut i vannet og svømmer avgårde, forteller Bea, som bor på Grünerløkka.

Beveren stabber seg ut i vannet i Akerselva.

— En levende bever!

— Første tanke var, "Nei for faen, enda en levende bever! Dæven, den var søt!"

— Greia er den at jeg inntil nylig aldri hadde sett levende bever, kun en død bever delvis nedgravd på en strand i Seljord, forklarer Bea.

Utrolig nok er det bare noen uker siden hun så sin første levende bever, også den i Oslo.

Beveren som Bea så i Nydalen, ved gangveien opp til ring 3.

Den beveren så Bea i Nydalen, rett ved siden av gangveien opp til ring 3.

Sammen med en "random Bergenser" skremte Bea beveren ned mot elva, da de var redde for at den skulle gå opp til den tungt trafikkerte bilveien.

— Føler meg heldig

— Jeg føler meg ganske heldig som har fått sett bever to ganger på kort tid. Om det blir de to eneste gangene i livet så vil jeg være fornøyd, forteller Bea.

— Hva tenker du om at man kan få øye på bevere i Akerselva, og det så langt ned som ved Vulkan?

— Om jeg tenker rent egoistisk så elsker jeg synet av dyr. Meeeen jeg synes det er litt trist at de tvinges ned i byen for å leve. Får håpe dem tar over byen som vi har tatt over naturen, ha ha!

Bea ville helst ikke ha ansiktet i avisa. Frigg er mindre sjenert, og elsker sjelfulle bilder i profil. Foto: Christina Hetsen Borsheim
Powered by Labrador CMS