Til tross for den store klimastreiken blant skoleelever i 2019, er de yngstes engasjement for miljø og klima i hovedstaden synkende.

Oslos bedrifter blir stadig mer miljøvennlige. Men klimaengasjementet blant byens yngste er synkende

En av tre oslobedrifter setter seg nå egne klimamål, viser en undersøkelse fra kommunens klimaetat. — Vi er helt avhengig av å ha med oss Oslos næringsliv for å nå klimamålene innen 2030, sier direktør i klimaetaten Heidi Sørensen.

Publisert

Klimaetatens undersøkelse av oslofolks holdninger til klima- og miljøspørsmål for 2023, viser at det stadig er en større oppslutning blant hovedstadens næringsliv for å skape en miljøvennlig by. I år fører en av fire bedrifter regnskap for klimagassutslipp, mens en av tre har egne klimamål. Dette er en oppgang på 14 og 13 prosentpoeng fra undersøkelsen i 2019.

— Det er gledelig at vi ser en signifikant økning i andelen bedrifter som ser nye kommersielle muligheter i en grønnere økonomi, sier direktør i klimaetaten, Heidi Sørensen, i en pressemelding.

Dalende miljøengasjement blant byens yngste

Undersøkelsen, som er gjennomført blant 1500 personer over 15 år, viser at det stadig er god oppslutning blant befolkningen om å ha gode tiltak for å verne om klima og miljø i hovedstadstaden.

— Folk flest reiser kollektivt i hverdagen, kutter matsvinn og velger elbil hvis de i det hele tatt vil eie egen bil. De svarer også at de vil kutte i både forbruk, energibruk og konsumet av kjøtt, skriver klimaetaten i oppsumeringen av årets undersøkelse.

Det er likevel en trend i årets undersøkelse, som for mange kanskje både er oppsiktsvekkende og urovekkende.

Til tross for et stadig større mediefokus på barn og unges engasjement i klimasaken, og da spesielt i forbindelse med aksjoner satt i gang av den svenske aktivisten Greta Thunberg, viser det seg at de aller yngste i hovedstaden i dag er i ferd med å få et svekket engasjement for disse. spørsmålene enn ved tidligere undersøkelser.

Siden 2019 har engasjementet blant de unge for å redusere klimagassutslippene i byen sunket fra 84 til 68 prosent i aldersgruppen mellom 16 og 29 år.

Powered by Labrador CMS