Vegansk Julefestival 2
Lush kosmetikk under Vegansk Julefestival for to år siden. Foto: Christoffer Krook

Glade, grønne veganske jul på DOGA

Vegansk julefestival legger til rette for en lærerik jul, hvor du får inspirasjon, kunnskap og tips til hverdagen, for dem som ønsker en grønnere og mer etisk livsstil i det nye året.

Vegansk Julefestival går av stabelen 14.-15. desember på DOGA. Under Norges eneste miljø- og dyrevennlige jule-event kan du smake på plantebasert julemat, handle årets etiske julegaver og høre foredrag om samfunnsaktuelle temaer med profilerte bloggere, forfattere og gründere.

I den hektiske førjulstiden er julemarkeder en fin anledning til å stresse ned og finne julestemningen. Vegansk Julefestival favner et godt knippe av Norges viktigste aktører innen vegansk mat og livsstil, dyrevennlige, økologiske og klima- og miljøvennlige produkter.

Vegansk Julefestival
Besøkende under Vegansk Julefestival sist gang. Foto: Christoffer Krook

Veganmann står bak

Festivalen er nå tilbake etter to års pause. Er du nysgjerrig på «vegisterkaker» eller nøttestek, bør du vurdere å ta turen innom denne festivalen. Festivalgründer og blogger Thomas Hvål Olsen, mer kjent som Veganmannen, arrangerer årets festival med partner André Skoog.

– I år fokuserer vi på de små aktørene som ønsker å gjøre en forskjell. De som er opptatt av bærekraft, lokalproduserte varer og økologi. Vi er veldig stolte av å kunne gi disse bedriftene et sted å vise frem det de gjør best. Det blir en fin miks i år, lover Olsen.

Klimamat og dyrevelferd

Det er duket for en lærerik julefestival hvor du får inspirasjon, kunnskap og tips til hverdagen i 2020, for dem som ønsker en grønnere og mer etisk livsstil.

Vegansk Julefestival 4
Representanter for Forever Living. Foto: Christoffer Krook

Stadig flere nordmenn sier at de har lyst til å kutte ned på kjøttforbruket og spise mer grønt av hensyn til både dyrevelferd, klima og egen helse. At klima og grønne valg blir viktigere for oss, ble demonstrert i august, da tusener samlet seg foran Stortinget til «Klimabrølet#, et begrep som i desember ble kåret til årets nyord.

Knuser matmyter

Vegansk Julefestival byr på en rekke samfunnsrelevante og lærerike foredrag gjennom de to festivaldagene. Bestselgende forfatter og podcaster Hanne-Lene Norup Dahlgren, tidligere Google-analytiker som ble «vegetarentusiast» på fulltid, knuser matmyter og forteller om hvordan klimaendringene og maten vi spiser henger sammen.

Vegansk Julefestival 3
Vegansk julefestival legger opp til at du skal bli klokere på mat og kosthold. Foto: Christoffer Krook

Norun Haugen ble kjent over natten etter NRK-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter». På julefestivalen utfordrer hun forestillingen om at Norge har verdens beste dyrevelferd. Nasjonal koordinator for Klimabrølet og gründer av World Saving Hustle, Martin Skadal, snakker om hverdagsaktivisme og hvorfor det er så viktig at vi som enkeltpersoner engasjerer oss for en bedre verden.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer