Kø utenfor lokalene for å forhåndsstemme utenfor Rådhuset i 2019.
Kø utenfor lokalene for å forhåndsstemme utenfor Rådhuset i 2019.

Bortreist på valgdagene eller folkeregistrert utenfor Oslo? Siste uka for forhåndsstemming

I Oslo er det til og med lørdag 4. september mottatt 158.799 forhåndsstemmer. På fredag er siste sjanse for å forhåndsstemme.

Publisert

Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i landet. Men på valgdagene må du stemme i kommunen du var folkeregistrert 30. juni i år.

I Oslo kan du forhåndsstemme 29 steder i byen. Den siste uken av forhåndsstemmeperioden, 6. til 10. september, er valglokalene åpne fra kl. 10.00 – 21.00.

Alle får stemme

Alle som ønsker å stemme, skal få stemme, også hvis du er i karantene eller isolasjon grunnet covid-19.

Er du i karantene, kan du forhåndsstemme fra bil på drive-in Valle Hovin. Av smittevernhensyn er dette forbeholdt velgere som stemmer fra bil.

Er du syk, i isolasjon, eller i karantene og ikke kan oppsøke drive-in på Valle Hovin, kan du forhåndsstemme hjemme. Ring Oslo kommune på 23 46 12 12 for å avtale tid. Da kommer to valgmedarbeidere hjem til deg for å ta imot stemmen din. Frist for å søke kommunen er fredag 10. september kl. 10.00

Velgere i karantene som oppsøker et ordinært forhåndsstemmested skal gi valgmedarbeider beskjed om at de er i karantene, slik at de kan stemme utenfor valglokalet.

Mange forhåndsstemmer

Du må vise legitimasjon for å stemme. Legitimasjon skal inneholde navn, fødselsdato og bilde. Du trenger ikke ta med valgkort.

I Oslo er det til og med lørdag 4. september mottatt 158.799 forhåndsstemmer. Av disse er 17.382 stemmer avgitt av velgere folkeregistrert i andre kommuner enn Oslo.

Powered by Labrador CMS