Turister utstyrt med paraply i Vigelandsparken onsdag.

Regntungt i hovedstaden: – Ligger an til en fin kveld

Onsdag formiddag beveget byger med styrtregn seg mot Oslo-traktene. Gult farevarsel til tross, kan kvelden bli fin, ifølge Meteorologene.

Publisert

– Regnet er på vei til å gi seg i Agder. Nå er det på vei til Oslo-traktene og vil fortsette i retning grensestrøkene øst for Mjøsa, sa statsmeteorolog Magnus Ovhed onsdag formiddag.

Regnet vil variere fra sted til sted, og lokalt kan det bli mer eller mindre regn enn varslet.

På Østlandet ventes det 30–40 millimeter regn i løpet av dagen. 

Det gule farevarselset for mye regn er gjeldende frem til klokken 17.00. Oslo står oppført med regn frem til klokken 21.00 i kveld, ifølge Yr.no.

Ifølge Ovhed, er slike vannmengder ganske vanlige, og om man forbereder seg litt – slik 110-sentralens vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat også anbefalte i VårtOslo tirsdag kveld – så skal det hele gå fint uansett hva som blir fasit hva gjelder antall millimeter nedbør.

– Der man vet at det pleier å samle seg vann må man være litt i forkant. Pass på at sluk ikke er tette. Dette gjelder spesielt i byene, sier statsmeteorologen.

Regnet vil ikke vare for alltid, betrygger Ovhed.

– I kveld er der over, konstaterte han onsdag formiddag.

– Regnværet passerer nå over Oslo og fortsetter mot nordøst og inn over Sverige. På Østlandet letter det til, og det ligger an til en fin kveld, meldte Meteorologene på X midt på dagen onsdag.

I Oslo frarådes bading i ett døgn etter mye regn, fordi det er fare for at urenset kloakkvann kan komme ut i fjord og vassdrag.

Powered by Labrador CMS