Sørg for at vannet har fri ferdsel til å renne vekk, oppfordrer vaktkommandøren ved 110-sentralen.

Advarer før det kraftige regnskyllet: – Det viktigste du sørger for

Brannvesenet kommer med klare anbefalinger før det gule farevarselet setter inn.

Publisert

Meteorologisk institutt har fra onsdag klokken 09.00 til 18.00 gjeldende gult farevarsel for mye regn på deler av Østlandet, Oslo inkludert.

I den anledning ber Oslo brann- og redningsetat ved 110-sentralen om at hovedstadens innbyggere gjør forebyggende grep før regnet setter inn.

– Må prioritere

– Det er ofte sånn det er, når det blir mye regn og folk får regnvannet inn, så ringer de ofte oss i brannvesenet, fastslår vaktkommandør Pål Christian Syvertsen ved 110-sentralen overfor VårtOslo tirsdag kveld.

– Vi prøver å hjelpe til så langt det går, men når det blir mange henvendelser, må vi prioritere. Liv og helse kommer selvsagt i første rekke, deretter følger kritisk infrastruktur, og da har vi gjerne ikke kapasitet til å rykke ut til kjellerne til folk, forklarer vaktkommandøren videre.

– Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt om noe, skjer så får du hjelp der, råder Syvertsen.

– Bør vurdere

Skal vaktkommandøren ellers komme med ett godt råd før onsdagens regnvær, er det følgende:

– Det viktigste du sørger for er at vannet har fritt leide bort fra hus. Sørg for at stikkrenner er frie for kvist og løv. Har du hatt problemer med vann i kjeller tidligere, bør du kanskje vurdere tiltak på forhånd ved å flytte gjenstander opp fra gulvet og så videre.

For øvrige forebyggende grep i forbindelse med den ventede nedbøren, henviser 110-sentralen til varsom.no.

Powered by Labrador CMS