DEBATT

Jeg har tenkt på Silje gjennom hele julen, for det skal ikke være sånn, sier Anne Lindboe.

– Jeg klarer ikke glemme alenemoren Silje Øien (22) som før jul fortalte hun måtte velge mellom strømregningen eller julegaver

Jeg foretok meg ingen ting, og det har jeg dårlig samvittighet for. Samvittigheten ble ikke bedre av å lese om at hele 900 personer var innom Fattighuset på Grønland på lille julaften.

Publisert

Jeg klarer ikke å glemme historien om den 22 år gamle alenemoren Silje Øien som før jul sto frem i VårtOslo og fortalte at hun måtte velge mellom å betale strømregningen eller kjøpe julegaver til de to smårollingene sine.

Hun er en av mange som har fått livet snudd på hodet som følge av stadig økende levekostnader og har tydd til sosiale medier for å spørre venner om hjelp med julegaver til barna. «Det er ikke noe gøy. Det føles helt jævlig.» sa hun til avisen.

Jeg vet det ikke hjelper, men jeg har tenkt på henne gjennom hele julen, for det skal ikke være sånn.

Jeg fikk dårlig samvittighet

Jeg foretok meg ingen ting, og det har jeg dårlig samvittighet for. Samvittigheten ble ikke bedre av å lese om at hele 900 personer var innom Fattighuset på Grønland på lille julaften. Fem ganger så mange som vanlig.

Jeg er selv alenemor, men barna mine er store. De er 12, 18 og 20 år gamle, jeg har en flott kjæreste og ingenting å klage på. Jeg er privilegert, og vet det. Jeg er utdannet lege og hadde et spennende jobbtilbud på hånden da jeg ble kontaktet av Høyre med spørsmål om jeg ville bli partiets ordførerkandidat.

Der og da opplevde jeg å få et tilbud jeg følte jeg ikke kunne si nei til. Så får velgerne bestemme om jeg blir ordfører eller ikke, men det er ikke poenget mitt. I hele mitt liv har jeg vært opptatt av alle som ikke har det så lett.

Jeg har møtt barn og familier utsatt for vold, omsorgssvikt, mobbing og fattigdom. Jeg har forsøkt å hjelpe så godt jeg har kunnet, men uansett hva jeg har gjort, har jeg ofte sittet med en følelse av utilstrekkelighet.

Økonomien til Silje Marlen Øien (22) har det siste året stadig blitt verre. Nå ber hun om hjelp på sosiale medier. — Man føler seg mindre verdt fordi man sitter så langt nede, forteller hun.

Jeg ble glad

Alle kan alltid gjøre mer for sine medmennesker. Det mest meningsfulle vi kan gjøre er å bidra til å gjøre andres liv bedre. Om jeg blir ordfører lover jeg å gjøre alt jeg kan for å være til stede for byens innbyggere i solskinn og i regn, i tykt og tynt, til hverdags og til fest.

Oslo har hatt mange gode ordførere, og både Fabian Stang og Marianne Borgen er varme, rause og inkluderende medmennesker jeg ser opp til.

Jeg ble glad da jeg leste at Silje mottok flere henvendelser og fikk tilsendt julegaver til barna sine etter at hun sto frem i avisen. Glad, og stolt på oslofolks vegne. Det viser at når alt kommer til alt, og vi legger bort politiske uenighet og småkjekling, så er Oslo byen med det store hjertet.

Jeg skal ikke bruke tiden her og nå til å fortelle hvilke løsninger Høyre har for alle i Oslo som ikke har det så greit, men til å invitere Silje til en prat en dag hun har tid. Hun er modig, og jeg ønsker å lære mer om hvordan det er å være henne og hva vi som søker verv som folkevalgt kan gjøre for at livet skal bli enklere for alle i Oslo.

Powered by Labrador CMS