I dag spiller Vålerenga el classico innen ishockey mot Storhamar. Arkivfoto: Atle Enersen

Vålerenga Hockey med høy selvtillit foran toppkampen mot Storhamar i dag. Vi tipper borteseier i Hamar

Etter tre strake seire i sesongåpningen, har Vålerenga et berettiget håp om å slå Storhamar for første gang siden oktober 2016.

Publisert

Vålerengas trener Roy Johansen sier til VårtOslo at han er mest fornøyd med at laget bare har sluppet inn ett mål til sammen mot Lillehammer, Frisk Asker og Sparta.

– Nøkkelen har vært kompakt spill i egen sone og at alle gjør den viktige jobben uten puck. I tillegg har keeper Steffen Søberg vært meget solid. Med sitt stabile keeperspill, er han lagets viktigste spiller og gir laget masse energi.

Roy Johansen mener samtidig laget kan bli bedre på overtallsspillet. Mot Sparta kom to av tre mål i overtall, men VIF har mer å hente i denne viktige fasen av spillet.

– Uttellingen må bli bedre. Det er først og fremst i kampene gutta får trent på overtallsspillet, og det så riktig bra ut mot Sparta når den første overtallsfemmeren var på isen med Tobias Lindström i spissen. Også backen Stefan Espeland er en meget viktig spiller her, med sitt gode skudd.

Når Stefan Espeland fyrer løs, er det fare på ferde. Foto: André Kjernsli

– Hvorfor er ikke du i NHL?

Svensken Stefan Lahde, som de siste åtte sesongene har vært keepertrener for Sveriges landslag "Tre kronor", er på nytt engasjert som keepertrener for Vålerengas keepere Steffen Søberg og Joachim Svendsen. Lahde vil analysere keeperspillet ved hjelp av videoer fra kampene og kommer til Oslo med jevne mellomrom for å følge dem opp.

Stefan Lahde har også tidligere vært Søbergs personlige trener, og i disse sesongene endte han opp med å spille til sammen fem kamper i VM. Og det med bravur, da han hadde en redningsprosent på 94,8 etter kamper mot Sverige, Tsjekkia og Canada i VM i 2014.

Det endte med ett-måls tap i alle tre kampene, men han fikk massivt med skryt. Canadas keeper James Reimer skøytet rett bort til den 20 år gamle norske keeperen og spurte om hvorfor ikke han var i NHL, etter at Søberg hadde reddet 38 av 41 skudd mot hockeystormakten Canada.

Steffen Søberg, som allerede i 2011 ble draftet av Washington Capitals, svarte at han nok en lang vei å gå og at han neppe spilte i NHL neste sesong.

Steffen Søberg regnes som Vålerengas viktigste spiller. Foto: Atle Enersen

Advarer mot å bli overmodige

Vålerenga og Storhamar topper nå tabellen sammen. Begge har ni poeng, og + 7 i målforskjell. Storhamar har spilt fire kamper og har avgitt tre poeng. VIF er eneste lag uten poengtap.

Vinneren av kampen vil dermed lede serien alene. Selv om selvtilliten er høy i laget, vil trener Johansen advare spillerne mot å bli for overmodige. Det gjelder å være ydmyk, all den tid Storhamar har vunnet de åtte siste oppgjørene rivalene i mellom. Storhamar har et meget bra lag som er tippet som seriemestere av alle hockeyeksperter. Men Johansen mener VIF kan vinne enkeltkamper mot Storhamar og at resepten er å være sterk i egen sone.

Største klassikeren i norsk ishockey

Til Hamar Arbeiderblad sier VIFs sportssjef Espen «Shampo» Knutsen at det er Storhamar og Vålerenga som er de to store i norsk hockey. Det er en historie der og mange klassiske oppgjør. To klubber stinne av historie og kultur.

– Noen snakker om at Lørenskog eller Oilers er våre største rivaler. Det er bare tull. Det er Storhamar vi absolutt vil slå. Jeg håper vi kan videreføre historien om Vålerenga og Storhamar på en bra måte denne sesongen, sier Espen Knutsen.

– Det er Storhamar vi absolutt vil slå. Foto: André Kjernsli

Storhamars meget gode canadier, Christian Larrivée, sier han håper Vålerenga blir et topplag denne sesongen – bak Storhamar.

– Ligaen trenger et bra Vålerenga-lag. Det er bra for norsk hockey, bra for interessen. Vålerenga har imponert i seriestarten, så dette kan bli veldig moro og spennende. Jeg tenker at Storhamar mot Vålerenga er el classico i norsk hockey. Det har vært så mange viktige og spennende kamper mellom disse to lagene, og det er mye historie og kultur i begge klubbene sier Larrivée til avisa.

Vi tipper borteseier

Etter at Morten Ask signerte rett før helgen, har VIF fullt lag. Ikke bare det. Hele laget er skadefritt. Roy Johansen er meget glad for at Ask tar en ny sesong. En meget anvendelig og lojal spiller som også bidrar godt i garderoben med innspill og motivering.

Morten Ask har signert for VIF og kommer til å bidra med mye godt spill denne sesongen. Foto: Atle Enersen

Storhamar har backene Jimmy Andersson, Andreas Øksnes, Lars Erik Hesbråten og Simen Løvhaug Hansen ute med skader, altså er fire av åtte backer ute med skade. Mot Lillehammer fikk 16-åringen Sander Vold Engebråten sjansen på backplass.

Nettopp fordi så mange backer er på skadelisten for hjemmelaget, tror VårtOslo at Vålerenga vinner denne kampen. Vårt tips er 1-3.

Powered by Labrador CMS