Overblikket

Samuel Solem sto bak en meget stygg takling bakfra mot Tommi Taimi i siste kamp mot Storhamar. Totalt unødvendig og veldig farlig.

– Joda, uhell skjer, og innimellom kommer det en gris som takler for å skade

Det var godt å se at ishockeysporten lever opp til merkelappen NRK-sporten satte på idretten for noen dager siden: De som utøver idretten er slåsskjemper, og vi som ser på er voldsromantikere.

Snaut 4450 fjøsnisser så Storhamar periodevis kjøre over Vålerenga i siloen på Hamar. Vålerenga tok ledelsen, men Storhamar stoppet ikke før det stod 4-1 på tavla.

Det svir alltid å tape for Storhamar uansett grunn og forutsetninger. Det er surt fordi alle gir alt i disse kampene.

Kampen blir ikke husket lenge, kanskje med unntak av Samuel Solems meget stygge takling bakfra mot vantet på Tommi Taimi 40 sekunder før kampslutt. Totalt unødvendig og veldig farlig. Solem fikk matchstraff og tre kampers karantene.

Gris

20 sekunder etter det var blant annet Taimi innblandet i litt gruff. Det var godt å se at

a) Tommi Taimi var uskadet.

b) ishockeysporten lever opp til merkelappen NRK-sporten satte på denne særidretten for noen dager siden.

De som utøver idretten er slåsskjemper, og vi som ser på er voldsromantikere. Men ærlig talt, jeg gidder ikke bli krenka. Jeg er, som veldig mange andre, evig krenka på alle mulige andres vegne, men gidder ikke bli det selv. Like lite som jeg gidder å gå og grunne på taklinga mot Tommi Taimi i lange tider.

Gjorde vondt å se på

Jeg tar det frem igjen til neste kamp. Høyder og daler, det er viktig å ta frem igjen for å få frem stemningen igjen. Selv om det gikk bra, bør Solen få kjenne det neste kamp. At det ikke gikk gææærnt, er ikke Solems fortjeneste. Kinnet til Tommi Taimi skled klistret til det nedover vantet, og nakken hadde en vinkel det gjorde vondt å se på.

Man omtaler gjerne ishockey i negative ordelag. Man tror at taklinger er overlagte drapsforsøk. Fakta er som vi vet det motsatte. Joda, uhell skjer, og innimellom kommer det en gris som takler for å skade. Det finnes fortsatt sånne.

Men uansett, ishockeyspillere er så å si polstret fra topp til tå. Det er noen glipper, men stort sett er det tett. Det betyr at taklingene i det store og hele ikke er farlige i seg selv. Allikevel blir hele særidretten satt i bås, ikke bare griser som Samuel Solem.

Men ta håndball da. Der snakker vi idrett, folkekjær og elsket av media. Dette på tross av at gjør du på gata det du gjør på en håndball-bane, så får du i beste fall betinget fengsel.

Tenk på det dere.

Skandale? Krise?

Men det var at det ikke er langt opp som var dagens tema egentlig. Det er lett å rote seg bort. Og det er lett å se seg litt blind. Vålerenga ligger på 7. plass på tabellen. Alle lag har spilt like mange kamper.

En skandale? En krise?

Selvfølgelig – ikke. Når jeg skriver at lagene har like mange kamper spilt, så er svaret omsatt i tall åtte. Åtte kamper så langt. Stjernen på topp har 18 poeng, Vålerenga 13. Manglerud Star nederst har to poeng. Ikke en eneste seier på dem ennå altså.

Vålerenga har i seriestart tidligere blant annet ligget 18 poeng bak toppen etter seks runder, jeg mener det var 18 poeng. Kan hende vi tok noe på straffer og seier i sudden, husker ikke.

Ingen grunn til bekymring

Men jeg husker at Espen «Shampo» Knutsen var rolig som skjæra på tunet. Utad i hvert fall. Kan hende han var litt bekymret, men han viste det ikke. Og det er ingen grunn til å vise bekymring over det så tidlig i seriespillet. Det er grovt regnet 60-70 poeng til å spille om for de lagene som skal helt til topps. Det skal Vålerenga.

Nå er det fem poeng mellom Vålerenga og Stjernen. En seier til full tid, og en seier i overtid.

Fem poeng.

Det kan godt tenkes det tar litt tid å hente inn igjen de poengene. Så jevn ser dette årets Fjordkraftliga ut til å bli. Og alle kan slå alle, unntatt Manglerud. De slår ingen, alle slår dem.

Men skal vi kritisere laget for noe må det være at man kanskje ikke har funnet seg helt til rette i vår nye head coach Kenneth Larsen sitt system og regime. Sånt kan ta litt tid, at spillere og trenere bruker litt tid på å bli i ett.

Vær sterke i troen

Men det er en del ting som skulle gått automatisk på dette nivået. Mathis Olimb skulle slippe å kjøre en hel runde eller to i motstanders sone før han får spilt fra seg pucken til noen i bedre posisjon, som eksempel.

Og feilpasninger skulle vi vært ferdige med på juniornivå. I hvert fall mange. Og vi skulle gjerne hatt en mann foran mål i ny og ne. Og ikke bare skudd på mål, men trafikk på mål.

En lang men forhåpentligvis grei ønskeliste. Og husk, det er ikke lang vei opp.

Vær sterke i troen, patrioter!

God natt, Vålerenga. Hvor enn du er…

Vil du lese flere overblikk? Trykk her.

Powered by Labrador CMS