Oslo-politiet med flere pågripelser og ransaking etter svindel av eldre enslige kvinner

– Alle de fornærmede er eldre personer, ofte enslige kvinner. Politiet ser på dette som svært alvorlige lovbrudd som etterlater seg traumatiserte personer, opplyser Oslo-politiet.

Publisert

Oslo politidistrikt melder i en pressemelding mandag formiddag at Enhet Vest har gjennomført en aksjon rettet mot en organisert kriminell gruppe mistenkt for omfattende bedragerivirksomhet mot privatpersoner i Oslo-området de siste månedene.

I denne forbindelse er flere personer pågrepet i Norge og Danmark. I tillegg er flere adresser blitt ransaket.

Oppsøkt fysisk

Både via telefon og ved fysisk oppmøte hos fornærmede har de kriminelle aktørene har utgitt seg for å være fra politiet.

Dette for å få tilgang til de fornærmedes bankkontoer og bankkort. De aktuelle kontoene har videre blitt tappet og kortene brukt til kjøp av dyre gjenstander. 

– Det spesielle med disse sakene er det fysiske oppmøtet i tillegg til telefonsamtalene. Det skiller seg fra tidligere saker. Bedragerne har tatt seg inn hos de eldre og skaffet seg tilgang på bank-ID og innloggingsdetaljer til nettbank, sier avsnittsleder Mikael Sorter ved Enhet Vest til Budstikka, som videre forteller at fire norske statsborgere er pågrepet og at de ikke utelukker flere pågripelser i saken.

To av de fire personene er varetektsfengslet.

Traumatiserte

– Alle de fornærmede er eldre personer, ofte enslige kvinner. Politiet ser på dette som svært alvorlige lovbrudd som etterlater seg traumatiserte personer, heter det fra Oslo-politiet. 

Politiet påpeker videre at det fortsatt er tidlig i etterforskningen og samtidig kommer med en tydelig advarsel: 

– Vi må komme tilbake til ytterligere informasjon, men vil på nytt advare mot å oppgi BankID-informasjon per telefon til politiet eller banken, eller overføre penger på oppfordring fra andre. Banken eller politiet vil aldri be om dette.Powered by Labrador CMS