Tidligere høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy.

Tidligere høyesterettsdommer må ikke ut med store summer til ekskona i kjølvannet av giftbeskyldning

Tidligere høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy frifinnes i søksmålet fra ekskona. Hun får dermed ikke ekteskapsbidrag fra Skoghøy, har Oslo tingrett bestemt.

Publisert

Det skriver VG. Den tidligere høyesterettsdommeren, som nå er ansatt i Kvale Advokatfirma AS sin Oslo-avdeling, ble saksøkt etter at han beskyldte sin tidligere kone for å ha forgiftet ham.

Det var høsten 2022 at Jens Edvin Skoghøy gikk ut med anklagene mot ekskona etter et sykehusopphold.

Politiet opprettet en undersøkelsessak som ble henlagt på bevisets stilling i januar 2023. I mai i fjor tok ekskona ut et millionsøksmål med krav om oppreisningserstatning.

Hun krevde inntil to millioner kroner i oppreisning. Dommen gjelder ikke millionkravet for ærekrenkelsene, men krav om månedlige ekteskapsbidrag fra sin eksmann etter skilsmissen.

I kjennelsen, som også NTB har fått tilgang til, legger retten vekt på at ekteskapet har vært kortvarig, omkring to år og åtte måneder. Ekskona har også oppholdt seg i Ukraina i store deler av denne tiden.

«… reelt sett har partene bare bodd sammen i noe over halvannet år. Den korte varigheten taler med tyngde mot bidragsplikt», skriver tingretten i kjennelsen.

NTB har forsøkt å få en kommentar fra kvinnens advokat Linnéa Tereza Karlberg, men foreløpig uten hell.



Powered by Labrador CMS