Heidi Nordby Lunde og Eirik Lae Solberg er innstilt til leder og nestleder av Oslo Høyre. Foto: Høyre

Nikolai Astrup trekker seg som lederkandidat i Oslo Høyre

Valgkomiteen i Oslo Høyre har i stedet enstemmig innstilt på Heidi Nordby Lunde som leder og Eirik Lae Solberg som nestleder.

Publisert

Tidligere var Nikolai Astrup innstilt som leder, men etter at han ble utnevnt til statsråd, har han trukket seg fra kandidaturet. Nå har Oslo Høyres valgkomité kommet frem til en ny innstilling.

Heidi Nordby Lunde er innstilt til leder av Oslo Høyre. Lunde har sittet i Oslo Høyres arbeidsutvalg i to perioder fra 2010-2014. Hun ble nestleder i Stortingets arbeids- og sosialkomité i 2017 og er leder i Europabevegelsen.

Gruppeleder i bystyret blir nestleder

Som nestleder er Høyres gruppeledere i bystyret, Eirik Lae Solberg, innstilt. Han også Høyres gruppeleder i Oslo bystyre og leder av samferdsel- og miljøkomiteen. Han var finansbyråd fra april 2014 til oktober 2015. Før det var han statssekretær for næringsminister Monica Mæland fra 2013 til 2014.

– Det er et kvalitetstegn ved Oslo Høyre at vi så raskt kunne sette sammen en innstilling med erfarne og solide kandidater til ledende tillitsverv. Sammen skal vi jobbe for valgseieren i 2019, sier valgkomiteens leder, Øystein R. Sundelin.

Valgene finner sted på Oslo Høyres årsmøte 26.-27. januar 2018.

Powered by Labrador CMS