Fra v. Eirik Lae Solberg (H) blir byrådsleder i et nytt borgerlig byråd, mens Hallstein Bjercke (V) ligger an til å bli nestleder dersom Venstre er med i det nye byrådet. Foto: Arnsten Linstad
Høyres Eirik Lae Solberg (t.v.), er ikke fornøyd med at Venstres Hallstein Bjercke ikke vil gå videre til forhandlinger.

Høyre kaller Venstre-brudd alvorlig – inviterer de borgerlige partiene til møte i Oslo tirsdag

– Vårt felles ansvar å sørge for at Oslo får en ny politisk retning og et nytt byråd, sier Høyres byrådslederkandidat.

Publisert

Høyres Eirik Lae Solberg omtaler situasjonen i Oslo-politikken som alvorlig. Han inviterer til møte med de borgerlige partiene tirsdag ettermiddag.

– Velgerne har stemt for et politisk skifte i Oslo ved å gi de fire borgerlige partiene flertall. Det er derfor vårt felles ansvar å sørge for at Oslo får en ny politisk retning og et nytt byråd, sier Lae Solberg til NTB.

Bakgrunn for bekymringene er at Venstres Hallstein Bjercke tirsdag formiddag varslet at hans parti ikke ønsker å gå videre til forhandlinger med Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti som følge av at avstandene er for store partiene imellom. 

– I lys av det Venstre nå har varslet, og på bakgrunn av sonderingene jeg har hatt, inviterer jeg derfor KrF, Frp og Venstre til et felles møte på Høyres hus klokken 14.00 i ettermiddag. Jeg har ikke flere kommentarer før etter dagens møte, sier Lae Solberg.

Høyre ønsker et bredt borgerlig byråd med Venstre, KrF og Frp. Partiene skulle i utgangspunktet runde av sonderingene mandag, men det ble ikke noe av.

Venstre sier at avstanden til KrF og Frp er særlig stor på områder som klima- og miljøpolitikk, ruspolitikk og verdispørsmål.

Powered by Labrador CMS