En politipatrulje vokter moskeen til World Islamic Mission lørdag etter at politi over hele landet bevæpnet seg samme dag etter at det var blitt fremmet trusler mot muslimske trossamfunn.

PST: Mindreårig gutt sto bak trusler mot Oslo-moskeer

En mindreårig, europeisk gutt, uten tilknytninger til Norge, fremsatte trusler mot flere moskeer i Oslo i helgen.

Publisert

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ble på formiddagen lørdag den 6. april gjennom flere kanaler varslet både fra publikum og andre samarbeidspartnere om at det var rettet trussel mot spesifikke moskeer i Oslo.

Truslene fremsatt på chattekanalen Discord og PSTs påfølgende vurdering, gjorde at Politidirektoratet valgte å heve beredskapen den aktuelle dagen. 

Den nasjonale bevæpningen som allerede var planlagt i forbindelse med feiringen Eid al-fitr mellom 9. og 13. april ble med det fremskyndet til å gjelde fra lørdag.

Ingen tilknytning til Norge

Personen som sto bak truslene er nå identifisert til å være en mindreårig gutt med høyreekstreme sympatier fra et europeisk land, ifølge en pressemelding fra PST mandag ettermiddag.

«Han har ingen knytninger til Norge. I dette tilfellet peker alt mot at det dreier seg om et ønske om å skape frykt, og at det ikke foreligger verken evne eller vilje til å utføre voldelige handlinger her i Norge. Personen blir fulgt opp av lokale myndigheter i landet han er hjemmehørende i», heter det fra PST.

Fortsatt moderat trusselnivå

Sikkerhetstjenesten påpeker videre at de jobbet tett med nasjonale og internasjonale samarbeidende partnere, og at trusselen ble tatt ned i løpet av søndagen etter at de hadde lyktes med å identifisere personen som sto bak. 

«Terrortrusselnivået i Norge er fortsatt moderat. Trusler lik dem som ble fremsatt på Discord lørdag er innenfor hva som kan forventes når terrortrusselnivået er moderat», avslutter PST.

Powered by Labrador CMS