DEBATT

Folk må få slippe å bli påtvunget rasistisk propaganda der de jobber og der de bor, sier Randi Færevik (til v.) og Linda Amundsen.

– Det er ikke greit at folk på Tøyen skal få SIAN inn på balkongen

Linda Amundsen fra Oslo Sporveiers Arbeiderforening og Randi Færevik fra Fagforbundet Oslo mener at tillatelsen til SIAN til å stå på Tøyen torg bør trekkes tilbake.

Publisert

Den høyreekstreme organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) har fått tillatelse av bydel Gamle Oslo til å holde en markering på Tøyen torg lørdag 2. april.

SIAN har blant annet tatt til orde for vilkårlige deportasjoner av muslimer og meningsmotstandere, og personer derfra har spredd informasjon fra nynazistiske organisasjoner.

Spyr ut hat

På Tøyen bor folk tett i tett, her handler de mat, apotekvarer og går på biblioteket, hver dag. At SIAN skal få lov til å stå midt på torget og spy ut hatet sitt, er uholdbart. Generelt bør det ikke gis tillatelse til slike hatefulle markeringer i boligområder. Hva gjør det med deg, når det ikke er mulig å gå hjem uten å få ørene tutet fulle av rasistisk ræl?

Mange av kollegene våre i Sporveien har muslimsk bakgrunn, og det hadde vært fint om de kunne få gå på jobb uten å måtte høre rasistiske ytringer på veien.

Heller ikke de som jobber i butikkene og spisestedene rundt torget vil ha noen mulighet til å slippe unna SIANs rop.

Hva gjør det med barn og unge

Vi er bekymret for at dette treffer barn og unge særlig hardt. Vi vet at SIAN bevisst søker seg til områder hvor det bor mange med muslimsk bakgrunn. De vil stå på Tøyen torg og rope ut at de som bor og jobber der er undermennesker som bør sendes ut av landet.

Hva gjør dette med barn og ungdom som er på vei gjennom torget en lørdags formiddag? Hvordan er det får våre medlemmer som jobber på biblioteket og andre som føler seg truet på jobb?

Dersom SIAN absolutt må spre hatet sitt, bør de henvises til sentrale offentlige steder hvor det er få eller ingen bolighus og hvor det er enkelt å unngå hatet deres. Vi vil utfordre både bydelspolitikerne og de folkevalgte på Rådhuset til å ta grep. Folk må få slippe å bli påtvunget rasistisk propaganda der de jobber og der de bor.

LO i Oslo oppfordrer til å møte opp på Tøyen torg kl 13 og vise motstand mot rasisme.

Powered by Labrador CMS