Filialsjef Stian Færden Kristensen ønsker velkommen til Deichman Torhov igjen etter at det har vært stengt i et halvt år. Foto: Deichman

Endelig! Deichman Torshov inviterer til åpningsfest på lørdag

Biblioteket er pusset opp og hele bydelen er invitert til å markere nyåpningen av Deichman Torshov.

Publisert

Deichman Torshov har holdt stengt siden 1. juni, og seksjonsleder Stian Færden Kristensen gleder seg til å kunne ønske nye og gamle bibliotekbrukere velkommen.

– Deichman Torshov blir fortsatt det grønne og inkluderende biblioteket som folk i bydelen kjenner, men med en sårt tiltrengt ansiktsløftning, sier Kristensen.

Attraktivt program

Kulturbyråd Rina Mariann Hansen står for den offisielle åpningen klokka 11.00. Deretter fortsetter dagen med barnearrangementer fram til klokka er 16.00.

Fra 17.45 til 01.00 blir det voksenprogram med forfattersamtaler, konsert og dansing med Deathcrush som DJ, ifølge en pressemelding.

Lørdag 14 . desember klokka 11 åpner biblioteket på Torshov igjen. Foto: Deichman

Utjevner sosial ulikhet

Flere av forfatterne på programmet har et nært forhold til Deichman Torshov. En av dem er Marte Spurkland, som har skrevet to av sine bøker på biblioteket. På åpningsfesten leder hun en samtale mellom Shazia Majid, Mímir Kristjánsson og Ida Hegazi Høyer.

– Bibliotek er avgjørende for å utjevne sosiale forskjeller, og bibliotekbrukerne i Oslo skal oppleve en høy standard på både tjenester og lokaler. Vi har allerede rustet opp mange av bibliotekene våre, og jeg er hoppende glad for at turen nå er kommet til Deichman Torshov, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen.

Låner ut verktøy og frø

I tillegg til å tilby alt man kan forvente av et moderne bibliotek, tar Deichman Torshov mål av seg til å hjelpe oslofolk med å leve mer miljøvennlige liv.

Her går det an å låne verktøy, slik at det blir lettere å reparere i stedet for å kjøpe nytt. De som har lyst til å begynne å dyrke sin egen mat, kan komme innom og låne frø, så dem, og høste nye frø som de leverer tilbake til biblioteket. Man kan også plante inne i selve biblioteket, eller på den nye takhagen.

Meråpent fra 07 til 23

Biblioteket blir også meråpent. Det betyr at alle over 15 år som har oppgradert bibliotekkortet sitt til nøkkelkort, selv kan låse seg inn fra 07.00 til 23.00 hver eneste dag.

– For oss er det avgjørende at folk får bruke biblioteket på egne premisser. Derfor er det veldig gledelig at Deichman Torshov nå blir vårt 13. meråpne bibliotek i Oslo. Det gjør det mye lettere for folk å bruke biblioteket akkurat når det passer dem best, sier biblioteksjef i Oslo, Knut Skansen.

Powered by Labrador CMS