Ayoub Aleesami (nr 17) vant langt de fleste duellene med tidligere lagkompis David Tavakoli, men det var Tavakoli som ble matchvinner. Foto: Anders Vindegg

David Tavakoli ble matchvinner mot gamleklubben da KFUM kriget seg til 2-1 over Skeid

I august gikk Skeids toppskårer de siste årene, David Tavakoli, til KFUM. I dag spilte han for KFUM mot nettopp gamlelaget sitt.

Det sto liksom skrevet i manus at Tavakoli skulle bli matchvinner når lagene møttes på Ekeberg. Skeidforsvaret hadde god kontroll på spissen under det meste av kampen.

Det måtte en utsøkt pasning fra kampens beste spiller, KFUM-kaptein Stian Sortevik, for å få spilt Tavakoli fri. Alene med keeper gjorde han ingen feil og fastsatte resultatet til 2-1 til KFUM.

• OBOS-ligaen KFUM - Skeid 2-1 (1-1), 833 tilskuere
  • 6. min 1-0 Stian Sortevik
  • 28. min 1-1 Peter Michael
  • 75. min 2-1 David Tavakoli
  • Gule kort: Tom Skogsrud og Hassan Yosuf, begge Skeid

Som å være på treninga

— Å spille mot David, var som å være på treninga. Jeg kjenner ham så godt at jeg visste hvor jeg hadde ham. David er en stor og god spiller, og jeg merket at han la mer i dette enn det han pleide på treningsfeltet, sa Skeids gode midtstopper Ayoub Aleesami etter kampen.

Allerede etter seks minutter skåret Stian Sortevik for KFUM. Et smart skudd plassert helt inne ved stolperota gikk inn bak Skeids keeper Emil Fiskvik.

Skeid utlignet etter 28 minutter. Hassan Yosuf fant nyinnleide Peter Godly Michael, som så at keeper Simon Thomas hos KFUM var på halvdistanse. Lobben fra Michael seilte elegant i mål.

Redning på streken i sluttsekundene

Skeid klarte til tider å kjempe KFUM ut av stilen, og i det 90. minutt kom sjansen Skeid hadde ventet på. Innbytter Johannes Nuñez driblet seg ned til dødlinjen, men i stedet for å legge inn foran mål fortsatte han raidet inn mot keeper.

Skuddet traff keeper, gikk i stolpen, tilbake i keeper før en frelsende fot fikk meid ballen vekk før den rakk å krysse mållinja.

Stemningen i Skeid-laget var trist etter kampen. Nok en gang hadde de spilt jevnt mot et av divisjonenes topplag, uten å sitte igjen med poeng. Det svir ekstra når motstanderen stiller med flere ex-skeidspillere, og KFUM-trener Jørgen Isnes var i sin aktive karriere kaptein på nettopp Skeid.

Johannes Nuñez driblet seg fram til en megasjanse i kampens 90-ende minutt. Foto: Anders Vindegg

Kjemper mot nedrykk

Hederlige tap teller ikke lenger for Skeid. Torhovlaget må nå vinne de fleste kampene utover høsten skal de fortsatt kunne kalle seg et OBOS-liga lag etter sesongen.

— Vi må ta de riktige valgene med ball, og vi må stole på våre egne ferdigheter. Vi har gode ballspillere også på Skeid, selv om et sikkert ikke så sånn ut i dag, sa Skeids midtstopper Ayoub Aleesami etter kampen.

Skeid stilte uten sin faste keeper Idar Nordby Lysgård i denne kampen. Han er skadet og trolig ute for resten av sesongen. Spissen Mesut Can slo opp en gammel skade rett før pause og er neppe klar til neste kamp.

Resultatet betyr at Skeid nå ligger under nedrykksstreken for første gang i år. Allerede onsdag møter Skeid Sogndal på Intility arena.