Lyn-supportere før Obosliga-kampen mellom Lyn og Vålerenga på Ullevaal Stadion lørdag.

En i arresten og flere bortvist – en av dem for pyrobruk på stadion under lokalderbyet

– Vi følger med i bybildet for øvrig, sier politiets operasjonsleder.

Publisert

– Arrangementet på Ullevaal Stadion er avsluttet. Politiet er ikke lenger til stede der. Vi følger med i bybildet for øvrig for å sørge for at ro og orden opprettholdes også i etterkant av kampen, opplyste operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt noe etter klokken 21.00.

Politiet på plass før kampstart.

– Til nå har vi fått meldt inn totalt tre bortviste personer. I tillegg ble én person anmeldt og innbrakt til arresten. Anmeldes for ordensforstyrrelse, og mulig også for kroppskrenking, sa operasjonslederen videre.

Blant de bortviste, ble den ene bortvist fra stadion i forbindelse med bruk av pyro.

– Politiet er til stede på Ullevaal stadion for å sørge for at arrangementet gjennomføres på en trygg og god måte, sa operasjonslederen en time før kampstart.

Vålerenga-supportere ankommer før Obosliga-kampen mellom Lyn og Vålerenga.

– Vi har så langt ikke fått meldt om at det er noen bortviste eller anholdte. Det forventes at det fortsatt vil komme mange mennesker til stadion, men selve supportertoget til fots har ankommet og er på plass, het det videre fra Aune da.

Politiet i møte med fotballfansen.

Vålerenga-supporterne marsjerte fra Bislett til kamparenaen i forkant av kampen. Her benyttet noen av deltakerne bluss og fyrverkeri, ifølge politiet.

– Vi forventer ikke at det blir bråk, men er forberedt på at det kan bli bråk. Vi har økt tilstedeværelse og ressurser som er dedikert til arrangementet på stedet, fortalte operasjonsleder Bjarne Pedersen til VårtOslo lørdag ettermiddag.

Da var det allerede en del samlinger av folk i forbindelse med fotballkampen og ble fyrt opp fyrverkeri på Bislett.

Politiet med hunder ved Ullevaal Stadion.Powered by Labrador CMS