Karina og Christina i VW-bussen Klara, som er ganske sliten og moden for utskifting til en ny elbil. Nå har Sykepleie på hjul snart samlet inn nok penger.

Snart kan de pensjonere den slitne VW-bussen. Sykepleie på hjul har samlet inn nesten 500.000 til ny bil

— Det er utrolig rørende. Nesten ett tusen mennesker har gitt oss penger og nå håper vi snart ny bil er på plass, sier Gunnar Simonsen Thingnes i Sykepleie på hjul.

Publisert

Den slitne VW-bussen Klara og Sykepleie på hjul er et velkomment syn for mange av Oslos rusavhengige.

I bilen får de sårpleie, rent brukerutstyr og bistand til for eksempel å komme seg videre til legevakt eller annen medisinsk behandling.

— Satte et ambisiøst mål

Men Klara er sliten og må skiftes ut. Derfor startet Sykepleie på hjul en innsamling via Spleis.no.

Målet var å få inn 750.000 kroner. Det er fortsatt et stykke til målet, men til nå er nær 500.000 kroner samlet inn.

— Vi satte oss et veldig ambisiøst mål og er utrolig fornøyd med det vi har fått til så langt, sier Gunnar Simonsen Thingnes i Sykepleie på hjul.

VårtOslo var tidligere i vår med Sykepleie på hjul rundt i byen. Det var en spesiell opplevelse der de to sykepleierne Karina Holten Torpp og Christina Østergaard ble varmt tatt i mot av alle de møtte.

— De er rett og slett fantastiske

— Jeg har ikke ord for hva Sykepleie på hjul betyr for meg, sa Andy på Kampen mens sårene hans på leggen ble stelt.

— De er rett og slett fantastiske, fortalte 57-åringen som på grunn av stygge infeksjoner hadde vansker med å gå.

Andy (57) på Kampen vil ikke ha ansiktet med på bildet, men synes det er viktig at VårtOslo viser jobben Karina Holten Torpp og de andre i Sykepleie på Hjul gjør.

Vel inne i bilen igjen fortalte Christina, som er frivillig og jobber gratis for Sykepleie på hjul en til to vakter i måneden, hvordan bilen fungerer.

— Dette er jo poliklinikken vår og kontoret vårt. Men nå er vi nødt til å få en ny bil. Og da må vi selvsagt ha en elbil, forklarte hun.

Nå er de altså nær målet om ny bil. Og Sykepleie på hjul takker alle som hittil har gitt penger via spleisen.

Spesialbygges slik at sårstell blir enklere

— Det er helt rørende at over ett tusen personer har gitt oss penger. At det er så mange som vil støtte kjøp av en ny elbil er helt utrolig, sier daglig leder Gunnar.

— Det er veldig mange ukjente som har gitt oss penger. Men vi har også fått penger fra folk i fagmiljøet og fra brukerorganisasjoner, forteller han.

Gunnar forteller at de fortsatt ikke helt vet hvor dyrt det blir med ladestasjon for ny elbil eller hva ombygging av bilen vil koste.

— Nå blir den nye elbilen spesialbygd slik at det blir mye bedre for pasientene våre. Det vil blant annet bli lettere å utføre sårstell der, sier han.

Spleisen for ny bil til Sykepleie på hjul pågår fortsatt - gå dit ved å klikke HER.

Powered by Labrador CMS