Antisemittisk graffiti i Oslo i 1941. Foto: Anders Beer Wilse

Hatkrimgruppa i Oslopolitiet blir likevel ikke lagt ned, ifølge politimesteren

Publisert

Politiet vil likevel ikke legge ned den spesialiserte hatkrimgruppa ved Manglerud politistasjon.

Reaksjonene har vært mange og sterke etter at nyheten sprang om at hatkrimgruppa i Oslo politidistrikt, på grunn av politireformen, stod i fare for å bli lagt ned.

Både Antirasistisk Senter og interesseorganisasjonene for LGBHT-rettigheter var svært kritiske.

Men nå går politimesteren i Oslo ut på nettstedet Blikk og forsikrer om at gruppa ikke vil bli lagt ned, likevel.

— Det ble mye oppmerksomhet rundt dette, men det har aldri vært snakk om at vi ikke skal fortsette å jobbe med hatkriminalitet ved Manglerud politistasjon. Det arbeidet vil fortsette, presiserer politimester Hans Sverre Sjøvold overfor Blikk Nett.

— Dette er gode nyheter

I LGBT-miljøet er man nå godt fornøyd med at politimesteren varsler en fortsatt kamp mot hatkriminaliteten i hovedstaden.

Susanne Demou Øvergaard i Skeiv Verden er svært godt fornøyd med at hatkrimgruppa i Oslo ikke legges ned likevel. Foto: Skeiv Verden

— Det er veldig gledelige nyheter at politimesteren nå snur i denne saken. Det er også i tråd med satsingen på hatkriminalitet fra både regjering og riksadvokaten, sier Susanne Demou Øvergaard i Skeiv Verden.

Ønsker nasjonal innsats

Hun ønsker nå at arbeidet man har startet i Oslo politidistrikt rundt hatkriminalitet kan bli en mal for et framtidig arbeid på nasjonalt plan.

— Søkelyset på hatkriminalitet må løftes og denne spesialenheten bør bli en nasjonal hatkrimgruppe.

 

 

Powered by Labrador CMS