Bydelsutvalget i bydel Frogner gikk onsdag kveld inn for å gå inn for riving av Ruseløkka skole. Foto: Wikipedia

Bydelsutvalget på Frogner går inn for å rive Ruseløkka skole

Publisert

Bydelsutvalget i bydel Frogner gikk i går kveld inn for å foreslå riving av Ruseløkka skole. Kun Venstre og Frp stemte i mot rivingsvedtaket.

Over lengre tid har det gått en debatt om hva som skal skje med Ruseløkka skole. Mens byrådet vil rive skolen og bygge ny, har en engasjert beboeraksjon foreslått å rehabilitere den. 

Onsdag kveld vedtok bydelsutvalget i bydel Frogner, mot stemmene fra Venstre og Fremskrittspartiet, å gå inn for riving.

— Nå er vi enda et skritt nærmere riving og dette tror jeg ikke vil bli stoppet av bystyret, sier leder av bydelsutvalget (BU), Jens Jørgen Lie (H).

— Finnes ikke faglige argumenter for bevaring

BU-lederen er svært lite imponert over saksbehandlingen i saken og mener den har vært både rotete og uoversiktlig. Når han likevel støtter forslaget om riving, er dette først og fremst fordi han mener det ikke finnes sterke nok faglige argumenter for ikke å bygge nytt.

— Gjennom prosessen har vi ikke fått ett faglig argument for hvorfor det er viktig å bevare skolebygget. Når selv ikke byantikvaren har noen innvendinger for bevaring, synes valget enkelt, sier han.

Jens Jørgen Lie er leder av bydelsutvalget i Frogner bydel. Foto: Frogner Høyre

Lie har forståelse for at enkelte har en sterk emosjonell tilknytning til skolebygget, og derfor ønsker å bevare det.

— Utsettelse en dårlig løsning

Under gårsdagens behandling i bydelsutvalget, innstilte administrasjonen i bydelen på å utsette rivingen. Dette forslaget ble satt til side av flertallet i bydelsutvalget.

— Å utrede saken videre er en dårlig løsning. Det ville ført til at elevene som i dag busses til Vollebekk, ville måtte busses et ekstra år. Det er noe vi ønsker å unngå på det sterkeste, sier Lie.

Frp og Venstre ville ha plansak

Frp og Venstre stemte mot forslaget om riving. Begge partiene var på linje med bydelsadministrasjonen og ønsket en ytterligere vurdering av alternativene i saken.

— Vi mener Ruseløkka skole fortjener en plansak før man konkluderer med riving, sier leder i Frogner Venstre, Tore Walaker.

Han begrunner dette med skolens kulturhistoriske verdi, som tilsier vern og rehabilitering.

Skjebnen avgjøres i bystyret

Etter avgjørelsen i bydelsutvalget ligger nå veien åpen for at byrådet får innfridd sitt ønske om å bygge ny skole på Ruseløkka. Det er opp til bystyret å fatte endelig vedtak i saken.

Det var torsdag formiddag ikke mulig å få noe svar på når saken om skolens framtid vil komme opp i bystyret.

Powered by Labrador CMS