Dommersjef i Norges Fotballforbund, Terje Hauge, forteller at VAR-bildene fra cupfinalen ikke var gode nok.

Dommersjefen mener VAR-bildene fra cupfinalen ikke var gode nok

Rosenborg vant NM-tittelen på et kontroversielt straffespark mot Vålerenga, som mange mener at VAR burde ha annullert. Dommersjef Terje Hauge mener bildene ikke var gode nok.

Publisert

Det var etter 76 minutter at Rosenborg fikk straffesparket som «alle» skulle snakke om etter kampen.

Cesilie Andreassen satte først ballen i stolpen, men Emilie Nautnes plukket opp returen og sendte den tilbake igjen til Andreassen, som satte ballen i mål på andre forsøk.

Reprisene kunne imidlertid antyde at Nautnes var inne i 16-meteren da Andreassens fot traff ballen. Det er ikke lov, og etter reglementet skal målet dermed annulleres.

Dommersjef Terje Hauge i Norges Fotballforbund bekrefter overfor VG at VAR-teamet så på situasjonen, men ikke klarte å fatte en konklusjon ut ifra bildene.

– Akkurat når straffen tas så kan det se ut som at Rosenborg-spilleren har venstrefoten inne i sirkelen, ja. Men VAR må ha bevis. Da leter man med andre kameraer, og i går så var det hovedkameraet som ga det beste bildet, sier Hauge.

Dessverre for Vålerenga kunne ikke VAR-teamet konkludere med at Nautnes var innenfor 16-meteren på «det beste bildet».

– På stillbilder – når ballen allerede er skutt – ser man at Rosenborgs nummer ni (Nautnes) allerede er inne i sirkelen utenfor 16-meteren, men vi har ikke bedre bevis enn at vi kan mene og tro at det ser sånn ut med de bildene som VAR sitter på, legger Hauge til.

Powered by Labrador CMS