Ordfører Anne Lindboe smilte bredt før lørdagens kamp mellom Vålerenga og Rosenborg. Utfordringen etter lørdagens tap tar hun også med et smil.
Ordfører Anne Lindboe smilte bredt før lørdagens kamp mellom Vålerenga og Rosenborg. Utfordringen etter lørdagens tap tar hun også med et smil.

Tapte veddemålet: Nå må Oslo-ordføreren ut på en lang sykkeltur

Veddemålet mellom de to ordførerne gikk ikke i den ferske Oslo-ordførerens favør. – Det er bare å legge seg i trening og kjøpe noen gode sykkelbukser, sier Anne Lindboe (H).

Publisert

Lørdag var det cupfinale mellom Vålerenga og Trondheim-laget Rosenborg. Dette ville ordførerne for de to byene gjøre litt ekstra spennende. 

I et veddemål må ordføreren for det tapende laget sette seg på sykkelen og sykle til den andre ordførerens by. 

Som vi nå vet var det Rosenborg som stakk av med seieren under lørdagens kamp på Ullevål stadion. Derfor må Oslos Anne Lindboe (H) ta beina fatt, hive seg på sykkelen og sykle til Trondheim.

– Hadde vært gøy å se han på sykkelen i stedet

Når VårtOslo tar kontakt med ordføreren søndag, er hun allerede godt i gang med planleggingen. 

– Jeg har sjekket ruten på GPS og begynt å vurdere veivalget. Det blir nok gjennom Østerdalen, forteller Lindboe.

Ordfører for Trondheim, Kent Ranum (H), og Oslos ordfører Anne Lindboe (H) holdt et veddemål om lørdagens kamp mellom Rosenborg og Vålerenga.
Ordfører for Trondheim, Kent Ranum (H), og Oslos ordfører Anne Lindboe (H) holdt et veddemål om lørdagens kamp mellom Rosenborg og Vålerenga.

Det er omtrent 54 mil å sykle mellom Oslo og Trondheim, som tar godt over ett døgn. Lindboe tror hun nok vil trenge mer tid enn det. 

Ordføreren ser for seg å legge sykkelturen til Trondheim i slutten av juli neste år, til Trondheimsfestivalen Olavsfestdagene. Turen er derfor allerede lagt inn i kalenderen.

– Det er bare å legge seg i trening og kjøpe noen gode sykkelbukser! sier hun.

Lindboe forteller at Trondheim-ordfører Kent Ranum (H) er fornøyd med seieren.

– Det hadde jo vært gøy å se han på sykkelen i stedet. 

Tar imot råd fra erfarne syklister

Lindboe ser positivt på utfordringen og tar det som en del av ferien. Selv om det var surt at Vålerenga-damene tapte kampen, ser hun frem til en sykkeltur hun ikke kommer til å glemme. 

– Det var jevnt i går, og jeg er stolt av innsatsen til damene. Den innsatsen er det vel verdt å sykle til Trondheim for, sier Lindboe.

I august i år fortalte Lindboe, som da var ordførerkandidat, at elsykkelen hennes hadde blitt stjålet. Den er fortsatt ikke kommet til rette, så en del av planleggingen blir å investere i en ny elsykkel.

– Det var et sterkt råd fra Kent Ranum om å bruke elsykkel på den lange turen. Jeg tar gjerne imot råd fra erfarne Oslo-Trondheim syklister for å ikke ødelegge sitte-evnen mer enn nødvendig, ler ordføreren. 

– Min far syklet strekningen Oslo-Trondheim en del, og jeg husker at han nesten ikke kunne sitte på en uke etter de turene. Så det blir også viktig med et godt sete på den nye sykkelen.

Powered by Labrador CMS