elever og frukt
Nå har bystyret vedtatt at elevene skal få mat i løpet av skoledagen, riktig ikke kjøtt. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Byrådet i Oslo innfører gratis kjøttfri skolemat

I sitt budsjett for neste år lover Oslo-byrådet blant annet å innføre gratis kjøttfrie skolemåltider for elever i Oslo-skolen.

Budsjettet som legges fram torsdag, er byrådets første anledning til å innfri sine valgløfter, skriver Aftenposten.

I tillegg til at byrådet lover å «starte innføringen av et gratis, kjøttfritt skolemåltid hver dag for elever i Oslo- skolen», har de også satt av midler til å starte innføringen av gratis skolemat på videregående skole. Til det er det satt av 20 millioner kroner i 2020 og 40 millioner årlig fra 2021.

Skaper bedre læring

«Skolen har et langt større samfunnsoppdrag enn bare å stille opp med klasserom og lærere. Skolemat skal være en ny arena for å bygge sterkere fellesskap på skolene og å sikre at alle elever har tilgang til mat gjennom skoledagen. Vi må ikke glemme at elevene går gjennom skole­porten som mennesker, og ikke bare som elever. Vi må sette elevene i posisjon for å lære», skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en epost til avisa.

Lavere billettpriser

Byrådet har også satt av 250 millioner kroner for å få ned prisene i kollektivtrafikken. Blant annet har de gått inn for å avlyse en planlagt prisøkning som følge av den lokale bompengeavtalen kalt Oslopakke 3, utvide familierabatten til alle dager utenom rushtiden og kutte prisen på enkeltbilletter med 20 prosent.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer