Fotgjengerne i Kirkeveien måtte la seg lede over veien av røde og grønne menn som var snudd på hodet lørdag kveld. Nå er det klar hvorfor trafikklyset hang slik.

Derfor hang gatelyset opp ned: – Kreftene for store uansett

Fotgjengere som skulle krysse Kirkeveien på Majorstuen lørdag kveld ble møtt av grønne og røde menn som sto på hodet med et trafikklys vendt opp ned hengende etter ledningsfestet. Tiltak innført for ti år siden var ikke tilstrekkelig.

Publisert

– Lyshodet var påkjørt, slik at vaierne hadde knekt. Det var rettet opp i søndag klokken 10.20, opplyser pressevakt i bymiljøetaten, Hanne Sofie Fremstad til VårtOslo

– Det hender at det skjer, men det er ikke en stor problemstilling. Vi begynte å monterte ekstra vaiere i toppen av lyshodene etter et slikt uhell for ti år siden, men dersom bilen er for stor så blir kreftene for store uansett, forklarer pressevakten videre.

Signalvakten i Oslo kommune tok over ansvaret for videre håndtering etter at Vegtrafikksentralen hadde sjekket ut forholdene på stedet lørdag og konkluderte med at det ikke var berøringsfare for forbipasserende. 

Trafikkoperatøren ved nevnte sentral var verken klar over forholdet eller hadde noen idé om hvordan trafikklyset hadde havnet opp ned da VårtOslo tok kontakt første gang lørdag kveld. 

Powered by Labrador CMS