Nasreen Begum og Knut "Kuppern" Johannesen tildeles Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen.

Gjenåpning av Oslo: Endelig mottar Nasreen Begum og Kuppern byens høyeste utmerkelse

Både Knut "Kuppern" Johannesen og Nasreen Begum fikk tildelt St. Hallvard-medaljen i vår. Men på grunn av korona skjer selve overleveringen og den høytidelige seremonien først sted i Rådhuset i dag.

Publisert

Årets medaljemottakere har begge gjort en spesiell innsats for byens innbyggere. På hver sin måte har de bidratt til frivillighet, inkludering og idrettsglede.

St. Hallvard-medaljen har vært delt ut siden 1956 og deles tradisjonelt ut under en høytidelig lunsj i Oslo rådhus. Det er ordføreren som står for utdelingen.

— Jobber for integrering og mangfold

— Nasreen Begum har gjennom flere tiår jobbet for integrering og å se ressurser i mangfoldet, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i begrunnelsen for utdeling av Oslos høyeste utmerkelse.

— Gjennom sitt arbeid med Bydelsmødrene har hun bidratt til å bygge ned terskelen for å delta i samfunnet og gitt frivillige en arena å bidra på. Resultatet er tettere dialog og deltakelse i lokalmiljøet som også kommer unge til gode, sier Borgen.

Venstres Trine Skei Grande (til h.) og Tina Shagufta Munir Kornmo (til v.) jublet sammen med Nasreen Begum da Bydelsmødrene ble fast post på regjeringens statsbudsjett i fjor høst.

Nasreen Begum var i vår overveldet over å få St. Hallvard-medaljen, og takket byen. Men understreker at Bydelsmødrene består av mange flere enn henne.

— Dette er til alle de frivillige bydelsmødre som gjør en frivillig innsats døgnet rundt i Oslo by. Måtte denne medaljen være et symbol på at det nytter! Dette hadde jeg virkelig ikke drømt om da jeg stiftet organisasjonen Bydelsmødre Norge i 2016, sa Nasreen Begum om tildelingen.

— Har fremmet idrettsglede hele livet

Sammen med Begum vil skøytelegenden folk over hele landet bare kjenner som Kuppern får overrakt medaljen i en seremoni du kan følge direkte på Oslo kommunes Facebook-side klokken 13 tirsdag.

Knut «Kuppern» Johannesen er Oslo-gutten som ble en del av verdenseliten på skøyter. Navnet hans er synonymt med skøytehistoriens gullalder, sier ordføreren.

— Kuppern har gjennom hele livet vært en sterk bidragsyter og motivator til å fremme idrett og idrettsglede blant barn og unge. Denne tildelingen er en annerkjennelse av innsatsen fra byen han er født og oppvokst i, sier Marianne Borgen.

Powered by Labrador CMS