Oslo 20240309. Publikum ved Frognerseteren under 50 km fellesstart klassisk kvinner i Holmenkollen.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Både politiet og Røde Kors forventer mindre fyll i Kollen søndag. Men ber folk ta vare på hverandre.

Politiet på plass igjen etter gårsdagens Kollen-fyll: - Vi vil være synlig til stede for å skape ro og orden

Fasit etter fyllefesten i Holmenkollen lørdag var nær 50 bortviste personer, to til sykehus og fire personer måtte til legevakt. Søndag er både politiet og Røde Kors igjen til stede. Men tror det blir mindre fyll.

Publisert

- I dag som i går, er politiet til stede i Holmenkollen. Vi har fokus på at arrangementet skal avvikles på en trygg og god måte, sier operasjonsleder Marita Aune.

Lørdag hadde politiet sin fulle hyre med å håndtere mange berusede publikummere, samt å stanse eller avverge slagsmål som oppsto ute i skogen langs løypa.

Politi både i og utenfor arena

Fylla i Kollen har vært et gjentagende fenomen de siste årene. Så ille er det blitt at utenlandske utøvere og journalister reagerer på alkoholkonsumet blant tilskuerne.

- Vi har fokus både i og utenfor arenaområdet, vil være synlig til stede for å skape ro, orden og forebygge alvorlige hendelser, sier Aune.

- Politiet har et godt samarbeid med arrangør og andre samhandlingsaktører, hvor alle ønsker at dette blir en hyggelig idrettsfest for store og små, sier Oslo-politiets operasjonsleder.

Kollen-arrangøren tonet lørdag kveld ned publikumsfylla. Til NTB sa daglig leder i Holmenkollen skifestival, Stefan Marx, at situasjonen aldri kom ut av kontroll.

- Må forvente uheldige episoder

- Når så mange er samlet til fest på samme sted, og mange av dem ungdommer, så må vi forvente at det oppstår noen uheldige episoder, mente den daglige lederen.

Oslo 20240310. Administrerende direktør av Holmenkollen Skifestival Marx Stefan under FIS verdenscup hopp kombinert i Holmenkollen.Foto: Geir Olsen / NTB
Kollen-sjef Stefan Marx toner ned fyllefesten lørdag.

- Dessverre var det noen som fikk i seg for mye alkohol eller andre rusmidler, og det førte til flere hendelser med krangling og slåssing som politiet og vektere måtte håndtere, sa Marx.

De svenske skiløperne og femmilsdeltakerne Moa Lundgren og Ebba Andersson hadde en litt annen oppfatning enn arrangøren.

– Det var et sjøslag der ute i skogen. Det luktet virkelig alkohol når man passerte. Også noe søtt, sier Lundgren til Expressen.

Pipekonsert mot svensk vinner

- Narkotika, spør den svenske avisens journalist.

– Mm, det var nok det, svarer den svenske løperen.

Lagvenninnen Ebba Andersson tok andreplass på femmila og sikret dobbelt svensk.

Hun sier hun ikke merket noe til fylla ute i løypa. Men legger likevel til:

- Sånt hører ikke hjemme på en idrettsarena, sier Andersson.

Den beste svenske løperen, Frida Karlsson, som tok en overlegen seier på femmila, sa til Dagbladet at flere Kollen-publikummere buet på henne i sluttspurten.

Søndag ber Oslo-politiet publikum på skifesten oppføre seg og å ta hensyn. Samtidig advarers det også mot lommetyver i Kollen.

- Vi oppfordrer alle til å ta hensyn til hverandre, slik at dette blir en fin dag for både deltakere og publikum. Folk bes også passe på sine verdisaker og være oppmerksomme på lommetyver, sier politiets operasjonsleder Marita Aune.

Powered by Labrador CMS