Det var på E18 ved Ljabrudiagonalen i Oslo at en 15 år gammel gutt døde i en trafikkulykke etter en politijakt tidligere i august.

Spesialenheten: Politijakt etter bil før dødsulykke på E18 var oppstykket

Politijakten etter bilen med 15-åringen som omkom i en ulykke på E18 i Oslo tidligere i august, var ikke lang og sammenhengende, opplyser Spesialenheten.

Publisert

Spesialenheten for politisaker mener opplysninger i mediene gir et inntrykk av at politijakten var en lengre og sammenhengende forfølgelse av kjøretøyet. Det var det ikke, skriver enheten i en pressemelding.

Saken gjelder trafikkulykken på E18 ved Holmlia fredag 11. august der en 15 år gammel gutt døde. En 20 år gammel mann er siktet i saken.

Lette uten hell

Ifølge politiet ble bilen først fanget opp av en UP-kontroll i Sarpsborg-området, men de fikk ikke tak i bilen. Flere patruljer skal ha lett etter den uten hell.

Rundt 20 minutter senere ble bilen fanget opp i nok en UP-kontroll i Vestby før den glapp ut av politiets syne igjen, ifølge Spesialenheten.

Politihelikopter satt inn

Etter å ha blitt fanget opp av en tredje patrulje ved Nordbytunnelen, for så å bli borte fra politiet, ble det satt inn et politihelikopter i søket etter bilen. 

En patrulje fikk øye på bilen før den mistet visuell kontakt. Kort tid senere ankom politipatruljen stedet for ulykken, ifølge Spesialenheten.

Saken er ikke ferdig etterforsket.

Powered by Labrador CMS