Oslo 20230811. Nødetater er på stedet etter to personer ble kritisk skadet i en trafikkulykke på E18 i Oslo fredag kveld.
Nødetater er på stedet etter to personer ble kritisk skadet i trafikkulykken.

15-åring omkom ved Holmlia etter vill politijakt

En 15-åring omkom i en ulykke på E18 ved Holmlia etter en politijakt. En mann i 20-årene ligger kritisk skadd på sykehuset.  Politiet forfulgte bilen deres i halvannen time.

Publisert

– Så vidt jeg skjønner, startet politijakten i Sarpsborg og varte i om lag en halv time helt fram til ulykkesstedet, sier advokat Audun Helgheim til VG.

Han er forsvarer for en mann i 20-årene som var sjåfør av bilen som kjørte av veien ved Ljabrudiagonalen i Oslo i 22-tiden 11. august. En 15-åring omkom i ulykken, mens mannen i 20-årene ligger kritisk skadd på sykehuset og er siktet for å ha forårsaket ulykken.

Han lå flere døgn i koma, men puster nå selv. Han har likevel ikke vært i stand til å la seg avhøre.

Oslo 20230811. Nødetater er på stedet etter to personer ble kritisk skadet i en trafikkulykke på E18 i Oslo fredag kveld.
Politiet forsøkte først å stanse bilen som kjørte av på E18 ved Holmlia.

– Ble redde

De to andre som satt i bilen, en 18 år gammel mann og en 18 år gammel kvinne, ble lettere skadd.

Helgheim er kritisk til politiets opptreden i forkant av ulykken.a

– Hastigheten økte veldig da blålys og sirener kom på. Det kan synes som om de som har kjørt bilen, har blitt redde fordi politiet jaktet på dem, sier han.

Flere patruljer var aktive

Påtalefaglig etterforskningsleder i Spesialenheten Marit Storeng bekrefter at flere politipatruljer var involvert i hendelsesforløpet over tid, og at den første politipatruljen forsøkte å kontrollere bilen i 21.30-tiden nær Sarpsborg. De undersøker nå om det ble begått tjenestefeil fra politiets side.

– Flere patruljer har forsøkt å stanse eller kontrollere kjøretøyet, sier Storeng.

Powered by Labrador CMS