Oslo 20210130. Det er stille i Karl Johans gate i Oslo lørdag formiddag. Men fra neste uke vil det lettes i flere restriksjoner slik at enkeltstående butikker og serveringssteder kan åpnes igjen. Kjøpesentre og varehus må fortsatt holde stengt.
Gutten ble ranet av en gjeng her i Karl Johans gate.

Ung asylsøker ranet av gjeng på Karl Johan

En 17 år gammel gutt ble søndag kveld fraranet en mobiltelefon av en større gjeng ungdommer ved universitetet øverst på Karl Johan.

Publisert

Politiet fikk melding om ranet klokken 20.09, og det er gjennomført et større søk etter gjerningspersonene, men ved midnatt søndag kveld var ingen pågrepet i saken.

– Et vitne har opplyst at en gjeng på 15 personer var i slåsskamp, men vi er ikke sikre på om den fornærmede gutten var alene. Han ble fraranet mobilen, og hadde blod både i ansiktet og på jakken da han ble sendt til legevakten. Det dreier seg trolig ikke om alvorlige skader, men han hadde noen skrubbsår, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Hjelp fra kameraer

Hun opplyser at gutten er asylsøker og at han ble ivaretatt av en voksen person etter hendelsen. Ran og voldshendelser på denne delen av Karl Johan er ikke dagligdags.

– Det er ikke vanlig med slike hendelser i en såpass offentlig gate, og på en søndag når det er mye folk ute. Vi håper å få drahjelp i etterforskningen fra kameraovervåkingen i området, sier operasjonslederen.

Powered by Labrador CMS