Jama Awaleh, partner i byOSLO Group, gleder seg stort over å kunne gi liv til det legendariske utestedet knapt ett år etter nedleggelsen.

Utelivsgründer blåser liv i legendarisk utested: – Har en historisk sus over seg

Justisen stengte dørene i desember fjor. Etter førti års drift i Møllergata, gjenoppstår nå utestedet et annet sted i byen.

Publisert

– Justisen er et sted med historisk sus over seg, og det skal vi forvalte med største omhu. Vi har lett en god stund etter egnede lokaler som kan gjenskape den helt spesielle Justisen-atmosfæren, og nå har vi endelig landet dem, sier utelivsaktør, Jama Awaleh, partner i byOSLO Group som står bak Justisen, i en pressemelding.

I en årrekke har Justisen vært et kjent og kjært utsted for hovedstadens innbyggere.

Mange søkte til Justisen under gjenåpningen av Norge etter koronapandemien 25. september 2021, som disse køene viser. Et drøyt år senere, stengte utestedet dørene, men gjenoppstår nå altså i nye lokaler før året er omme.

Som følge av utvidelse av regjeringskvartalet har utestedet ved to anledninger måttet flytte inn i nye lokaler, men har hele veien båret med seg navnet Justisen etter tiden det lå tvers over gaten for Justisdepartementet og like i nærheten av Oslo politikammer og hadde både jurister og politifolk blant sine besøkende.

– Spennende bydel

Awaleh mener den nye plasseringen på Tullinløkka, ikke langt unna Tinghuset, passer bra slik sett.

– Tullinløkka er en spennende bydel i full utvikling, og vi håper at Justisen med sin sentrale beliggenhet blir et møtested for folk i alle aldre – både etter jobb på hverdager og i helgene, mener han.

Selve Justisen-konseptet som sådan vil bli modernisert i nye lokaler, blant annet gjennom satsing på eventer, men mye av kjernekonsepter er også beholdt.

Beholder interiør og ansatte

– Planen er åpne første fase av nye Justisen allerede før jul i år. Det skal bli deilig å få åpnet vår kjære Justisen igjen, avslutter Awaleh, som påpeker at alt av interiør og dekor fra de gamle lokalene er tatt vare på, og at også de fleste av de tidligere ansatte i Justisen vil være på plass i de nye lokalene.

«Selv om bygårdene i Kristian Augusts gate ikke er like gamle som i Møllergata, vil de som minnes gamle Justisens kriker og kroker kunne glede seg over et konsept med mange forskjellige avdelinger og rom i flere etasjer. Her skal kan man kunne gjemme seg bort i en krok i en av barene i første etasje, i hagen eller sitte under åpen himmel i bakgården», lover utelivsaktøren i sin beskrivelse av «nye» Justisen.

Powered by Labrador CMS