Utenfor Elsker strekker køen seg forbi Deli og rundt hjørnet fra Kristian IVs gate på travle kvelder.

Taxiholdeplass stresser gjester på Elsker. – Tør ikke gå

– Vi vet at spesielt homser og lesber med minoritetsbakgrunn blir stressa over å ha en taxiholdeplass rett over veien, sier Jim DeVille, daglig leder på Elsker. Han ber Oslo kommune om hjelp.

Publisert

Utestedet Elsker har åpnet dørene på ny adresse i Christian IVs gate 12, og i helgene strekker køen seg langt nedover kvartalet. Rett over gata står taxier på rekke og rad og venter på at festen skal ta slutt og gjestene skal hjem.

– Vi merker at spesielt homser og lesber med minoritetsbakgrunn blir stressa over å ha en holdeplass rett over veien. Noen tør ikke gå på Elsker på grunn av holdeplassen, sier daglig leder Jim DeVille, til Blikk

Han forteller om frykt for at det skal spres rykter hvis gjestene blir gjenkjent av taxisjåfører.

– Jeg har hørt fra gjester som er redd for å bli tatt bilder av. Det beste for oss og for gjestene våre er at Oslo kommune flytter holdeplassen.

Rett over veien for Elsker er det taxistopp. Gjester på utestedet frykter de skal bli gjenkjent av sjåfører.

– Trenger trygge møteplasser

Det samme skjedde for ti år siden utenfor utestedet London Pub, rett oppi gata. Den gang ble taxiholdeplassen fjernet, etter initiativ fra LLH (nå FRI) og Skeiv Verden.

Nå oppfordrer Jim DeVille kommunen om å ta grep og flytte holdeplassen utenfor Elsker.

– Vi har en stor jobb å gjøre i det skeive utelivet når det kommer til folk med minoritetsbakgrunn. Det er en gruppe som virkelig har behov for trygge møteplasser. Det samme gjelder for transpersoner, sier han til Blikk.

– Jeg blir frustert

Bystyrerepresentant og leder for Arbeiderpartiets homonettverk, Jon Reidar Øyan, sier til Blikk at han vil ta saken videre til byrådet for miljø og samferdsel.

Jon Reidar Øyan, i bystyret for Oslo AP, sier han vil ta grep.

– Lhbt+ personer og andre skal føle seg trygge og ikke være redd for å bli rapportert og overvåket når man ferdes på byen. Jeg blir ganske frustrert over at vi i 2022 ikke er kommet lenger, sier Øyan.

Powered by Labrador CMS