Fraranet tenåring jakke med machete – to menn fengslet

En 20 år gammel mann som er siktet for grovt ran på Ulsrud tirsdag, ble i Oslo tingrett torsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Lørdag ble også en annen mann fengslet for samme ugjerning.

Publisert

Rettsmøtet gikk for lukkede dører, og fengslingskjennelsen er i tråd med politiadvokat Anne Lise Tingvolds begjæring.

– Det en nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis hvis han løslates, sier Tingvold til NRK.

En tenåringsgutt ble tirsdag kveld fraranet jakken sin ved Ulsrud videregående skole da to menn truet ham med en machete. 

Erkjenner ikke straffskyld

Ingen kom til skade i under ranet, som politiet fikk melding om klokken 19.42.

En time senere opplyste politiet at de hadde pågrepet en mistenkt i saken. Han hadde ifølge politiet eiendeler til tenåringsgutten på seg da han ble pågrepet.

Den 20 år gamle ranssiktede mannen erkjenner ikke straffskyld, og han nekter for å ha kjennskap til ranet. Den andre mannen som skal ha deltatt i ranet, var torsdag fortsatt på frifot.

Nok en mann pågrepet

Fredag meldte NRK imidlertid at politiet hadde pågrepet den andre mistenkte gjerningsmannen, som fikk oppnevnt forsvarer og skulle avhøres.

– På bakgrunn av hva han sier, eller ikke sier, vil vi vurdere å fremstille ham for varetektsfengsling lørdag, sa politiadvokat Einar Grape til kanalen.

Lørdag ble den andre mistenkte varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, opplyste politiadvokaten til NRK.

Powered by Labrador CMS