Oppsal Håndball vs Storhamar
Oppsal Håndball prøvde å få utsatt kampen mot Storhamar på grunn av korona. Men det tillot ikke reglene.

Koronautbrudd tvinger Oppsal Håndball til å melde walkover i cupkamp

Håndballklubben Oppsal har så mange koronasyke spillere at den ikke mener det er forsvarlig å stille til cupkamp mot Storhamar i kveld. Dermed taper de kampen, sier regelverket.

Publisert

Administrativ leder i Oppsal Håndball, Cathrine Mikkelsen, bekrefter situasjonen. – Vi har covid i troppen. Mange spillere er syke, sier hun.

Oppsal-ledelsen har forsøkt å få kampen flyttet til en annen dato, men fikk ikke det ønsket innvilget av Norges Håndballforbund.

– Vi har prøvd å få den utsatt, det fikk vi ikke. Da melder vi walkover, sier Mikkelsen.

Dermed går Storhamar til semifinale uten å ha vært i aksjon i Oslo onsdag.

«Retningslinjene for NM gir ingen automatisk rett til flytting av kamp grunnet sykdom, slik det er i det ordinære seriespillet. Det ble sett på andre løsninger innenfor gjeldende retningslinjer og rammer for avviklingen av NM og eliteserien, uten at dette lyktes på kort varsel», skriver Norges Håndballforbund i en uttalelse.

Oppsal Håndball vs Storhamar
Oppsal Håndball ligger på åttendeplass i eliteserien etter ti spilte kamper. Storhamar har bare Vipers foran seg.

Tenker på motstanderen

Oppsal-leder Mikkelsen sier klubben hadde lite lyst til å stille med et lag der man ikke vet hundre prosent om andre kan være koronasmittet.

– Alternativet er at vi kunne spilt med rekruttspillere som er veldig unge. De trener samtidig også sammen med damelaget. Hvem har smittet hvem, og hvor mange er smittet? sier Mikkelsen.

Hun peker også på at klubben har spillere som har måttet sette karrieren på pause som følge av senvirkninger av koronasykdom. Derfor ønsker man å være ekstra varsomme.

Hensynet til motstanderen er også viktig.

– Storhamar har også en viktig kamp i helgen. Vi har ikke lyst til å smitte andre. Selv om covid ikke er farlig lenger, er det ingen som vil ha det, fastslår Mikkelsen.

Storhamar møter svenske Höör i europaligaen kommende lørdag. Det er første kamp i tredje kvalifiseringsrunde.

Tenker på produktet

Beslutningen om å gi opp onsdagens kvartfinalekamp står klubben støtt i.

– Vi synes ikke det var forsvarlig å spille, sier Mikkelsen, som samtidig understreker at man ikke dropper en kamp med lett hjerte.

– Vi synes det er fryktelig synd. Men hva skulle vi gjort? Kvaliteten på produktet ville blitt veldig dårlig hvis vi skulle spilt med spillere fra 16 år, sier hun.

Slik spilles de øvrige kvartfinalekampene i cupen onsdag: Volda – Sola, Gjerpen – Larvik og Vipers Kristiansand – Byåsen.

Oppsal ligger på åttendeplass i eliteserien etter ti spilte kamper. Storhamar har bare Vipers foran seg.

Powered by Labrador CMS