Oslo 20231105. Daglig leder i KFUM Thor-Erik Stenberg etter at KFUM sikrer seg opprykk til eliteserien 2024 etter å vunnet 1-0 mot Skeid.Foto: Frederik Ringnes / NTB
KFUMs daglige leder Thor-Erik Stenberg kan jubel over mer enn opprykk til norsk fotballs øverste nivå.

Mer jubel i den nyopprykkede Oslo-klubben: KFUMs stadionplaner endelig godkjent

Det er gode tider for KFUM Oslo. På få dager har klubben rykket opp til Eliteserien for første gang og fått innvilget rammetillatelsen til ny arena.

Publisert

Utviklingen i stadionprosjektet kommer fram i en uttalelse fra KFUM.

«Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om oppføring av KFUM Familiearena tilhørende anlegg, som vi mottok 12.10.2020», står det i pressemeldingen.

– Vi opplever helt fantastiske dager i KFUM om dagen. Fredagens beskjed betyr utrolig mye både for vår satsing på topp og bredde, sier KFUMs daglig leder Thor-Erik Stenberg.

– Dette er strengt tatt den siste godkjenningen vi trenger for å bygge det vi har drømt om i mange år, sier den daglige lederen.

Rundt to års byggetid

Nå gjenstår det bare at bystyret vedtar den kommunale garantien. Klubben skriver at det forhåpentlig kan skje i slutten av november.

– Den kommunale garantien handler om finansieringen, men det er denne rammetillatelsen vi trenger for å kunne bygge. Nå handler det om å gå i gang for fullt med detaljprosjekteringen, å gå gjennom alle underlag på nytt, sier KFUMs daglige leder.

– Så skal det til slutt tas en endelig beslutning på at vi faktisk skal gå i gang med bygging, men slik det ser ut nå bør det være realistisk at vi kan sette spaden i jorda sommeren 2024, sier Stenberg.

Byggetiden anslås å ta mellom 18 og 24 måneder. KFUM må dermed finne andre løsninger til hjemmebane i mellomtiden.

Powered by Labrador CMS