Oslo 20231107. Vålerengas Thomas Olsen etter 8-1 scoringen under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Comet Halden i Jordal Amfi.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Vålerengas Thomas Olsen etter 8-1 scoringen mot Comet hjemme på Jordal.

Vålerenga hockey knuste Comet

Vålerenga tok en oppskriftsmessig seier over bunnlaget Comet Halden. Da sluttsignalet gikk sto det 8-2 til hockeylaget fra Oslos østkant.

Når både Vålerenga og Storhamar har spilt 16 kamper i årets grunnserie, skiller det ett poeng i oslolagets favør. VIF har 42 poeng, mens mjøslaget har ett poeng mindre.

Etter to perioder mot Comet hjemme på Jordal, hadde Vålerenga satt seks pucker i bortelagets mål og samtidig holdt buret rent.

To baklengs i 3. periode

Resultatmessig ble sisteperioden mer jevnspilt. Den endte 2-2 og dermed ble sluttresultatet 8-2 til Vålerenga.

Thomas Olsen sto for tre av Vålerengas mål. De øvrige ble satt inn av Mathis Olimb, Benjamin Byrkjeland, Mika Partanen, Kalle Ekelund og Tommi Taimi.

Comets to reduseringer kom ved Herman Kopperud og Elias Antonsen i løpet av det siste kvarteret. Halden-laget ligger nest sist på tabellen med åtte poeng har kun Ringerike bak seg.

Kampfakta: Vålerenga – Comet Halden 8-2 (2-0, 4-0, 2-2). 1544 tilskuere. Mål: 1. periode: 1-0 (9.56) Mathis Olimb (Mika Partanen, Christopher Bengtsson), 2-0 (11.14) Benjamin Byrkjeland (Daniel Bøen Rokseth, Tommi Taimi).

2. periode: 3-0 (27.49) Partanen (Taimi, Sebastian Johansen), 4-0 (31.51) Kalle Ekelund (Andrew Jefferey Nielsen, Partanen), 5-0 (33.20) Thomas Olsen (Partanen, Olimb), 6-0 (37.29) Taimi (Stian Solberg, Jørgen Karterud).

3. periode: 7-0 (45.38) Olsen (Magnus Brekke Henriksen, Pontus Finstad), 7-1 (46.39) Herman Kopperud (Pelle Hedlund), 8-1 (50.49) Olsen (Nielsen, Olimb), 8-2 (59.52) Elias Antonsen (Håkon Jonas Vaglen, Axel Lindström).

Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min. 1 x 5 min. og 1 x 20 min., Comet 7 x 2 min.