Bekkestua 20231127. Lyn jubel etter scoring av Anders Bjørntvedt Olsen under første kvalifiseringskamp mellom Lyn-Hødd til OBOS-ligaen på Nadderud. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Både Lyn og Vålerenga står med fire poeng før det utsolgte best i by`n-oppgjøret lørdag.

Lyn før byderby mot Vålerenga: Banket AaFK på bortebane

Lyn kan skilte med årest første serieseier etter at Aalesund ble banket 3-0 på bortebane. Kommende lørdag er det duket for et knallhardt oppgjør for Lyn. Da møter de Vålerenga til byderby.

AaFK-spiller Sander Kilen måtte forlate banen etter å ha fått sitt andre gule kort en drøy halvtime ut i 1. omgang.

Fire minutter senere sørget Daniel Schneider for å sende Lyn opp i 1-0 ledelse. Dette var også stillingen da lagene gikk til pause.

Hvem er best i by`n?

Etter 66 minutters spill doblet Henrik Kristiansen ledelsen til Lyn. Like etter satte Andreas Hellum ballen i nettet og økte ledelsen til 3-0 for bortelaget.

Det ble ikke flere nettkjenninger i kampen. Da sluttsignalet lød, viste resultattavla 0-3.

Dermed står både Lyn og Vålerenga med fire poeng hittil i sesongen. Om fem dager skal de to ut i utsolgt byderby, og vise hvem som er "best i by`n".