OsloMet og Universitetet i Oslo venter nå bare på pengene fra regjeringen for å kunne gi grønt lys for nye studenter.

OsloMet og Universitetet i Oslo vil tilby over 1000 nye studieplasser

OsloMet tilbyr 700 ekstra studieplasser og Universitetet i Oslo ekstra 336 studieplasser og 110 stipendiatstillinger.

Publisert

Landets universiteter og høyskoler fikk bare en uke til å komme med forslag for å øke antall studieplasser og rekrutteringsstillinger da Kunnskapsdepartementet 24. april ba om tiltak for å møte utfordringer knyttet til virusutbruddet.

De nye studieplassene er et tiltak for å møte det økende antallet permitterte og arbeidsløse. De fleste av studieplassene vil kunne fylles allerede fra høsten hvis Kunnskapsdepartementet finansierer plassene.

Opp til regjeringen

I et brev til utdanningsinstitusjonene har departementet etterspurt nye studieplasser, særlig innenfor helse- og lærerutdanning, og matematisk-naturvitenskapelige fag. På OsloMet vil mange av de nye studieplassene komme innenfor helse- og sosialfag.

− For oss er det viktig å kunne bidra til at arbeidslivet får dekket sitt behov for kompetanse i denne krevende perioden, og at personer som nå er ute av arbeidslivet kan få mulighet til å videreutdanne seg. Nå er det avgjørende at regjeringen tildeler nye studieplasser slik at vi kan realisere dette, sier Curt Rice, rektor ved OsloMet i en pressemelding.

− Jeg er stolt over at fagmiljøene på OsloMet har kastet seg rundt for å få på plass de nye studietilbudene og håper å se mange nye studenter med erfaring fra arbeidslivet til høsten, sier Nina Waaler, prorektor for utdanning ved OsloMet.

Powered by Labrador CMS