Toppskårer Stine Rød (til venstre) og Oda Arnesen gikk ut, og gav alt i toppkampen mot Raufoss. Belønningen var en flott 2-1-seier.

Skeids damer slo den ubeseirede serielederen i et gnistrende topp-oppgjør: – Alle ga virkelig alt 

Skeid er på andreplass i 3.divisjon. 95 lag kjemper om en eller to opprykksplasser, så de tankene lar trener Tommy Johnsen hvile, og setter ambisjonene til topp tre i divisjonen. Skeid har benyttet 25 spillere på ti kamper, og trener Johnsen mener den brede spillerstallen er en suksessfaktor.

Publisert

Raufoss er serieleder i kvinnenes 3.divisjon i fotball, avdeling Oslo. Lørdag tok Skeid i mot serielederen på Nordre Åsen. Raufoss kommer med seier i de ni første serierundene. Skeid ligger på andreplass på tabellen.

Et toppoppgjør verdig

Kampen ble et toppoppgjør verdig. Det var tenning og høy innsats, det var tøffe dueller og glitrende spill. Det var glede, sinne og frustrasjon, både på banen og på tribunen.

Da røyken etter kampen lettet sto Skeid igjen som vinnere. 2-1 ble resultatet, etter skåringer av Leah van der Weel og Stine Rød. Raufoss sitt mål ble laget av innbytter Aminda Flatmo.

0-0 til pause

Første omgang gikk i et forrykende tempo, men uten at noen av lagene skåret. Det var derimot bare gått tre minutter av 2.omgang da van der Weel gjorde 1-0 til hjemmelaget.

Dina Ødegaard Aas kommer fri på høyre kant. Hun legger inn til Stine Rød som slipper ballen videre til Leah van der Weel. Raufosskeeper Behrns redder, men gir retur. Halvveis liggende avslutter van der Weel igjen, og nå finner ballen til nettmaskene. 1-0 til Skeid.

Maja Mo Hjelseth er en av skeidjentene som har båret A-laget fram. Nå venter mer av livet enn bare fotball for Hjelseth (20).

2-0 kommer etter 56 minutter. Van der Weel vinner en ball rett utenfor egen 16-meter. Hun bruker hurtigheten sin, og avanserer før hun sender ballen til høyrekant Ragnhild Lillestrand. Hennes innlegg finner Stine Rød på bakre stolpe, og det står 2-0. Hele angrepet tar bare noen sekunder, og for skeidtilhengere er det vakkert det som skjer ute på det grønne kunstgresset.

Blid og fornøyd trener 

Det var tydelig, allerede i minuttene før avspark at dette var en kamp som betød mye for Skeid. Det nærmest gnistret av innsatsvilje og spilleglede av spillerne før kampen. Etterpå var trener Tommy Johnsen bare blid, og han roste laget sitt, nesten opp i skyene. 

Alle spillerne, fra 16-årige Kanutte Fevang i mål, til hurtigtoget Ragnhild Lillestrand på høyre kant fikk høre det.

3.div Oslo omfatter lag fra Brumunddal i nord, til Fredriksstad i sør. I Fredrikstad er Skeid "Døm andre", sjølsagt. Her jubler Skeid etter seier i Plankebyen.

– Vi har en midtbanetrio som gikk ut med en kontrollert galskap. De fikk med seg hele laget, og dette er så gode vi kan være. Raufoss er et lag som hører hjemme høyere opp i divisjonssystemet, men i dag fikk de ikke vist seg fram, sier Johnsen.

Han svarer ikke direkte på om Skeid også hører hjemme høyere opp i systemet, men påstår at siden nåløyet for å komme opp på nivå tre er så trangt, så er alle topplag i 3.divisjon i Norge gode nok for å spille på nivå tre.

3.div Oslo omfatter lag fra Brumunddal i nord, til Fredriksstad i sør. Her er Skeid etter seier på Hamar.

Alle gav alt

– I dag var det skikkelig gøy å spille. Vi ble enige om å gi alt i denne kampen, og alle gav virkelig alt, sa forsvarspiller Oda Arnesen etter kampen, og ble supplert av toppskårer Stine Rød, som la til at det virkelig var en lettelse å se ballen gå i mål til 2-0.

– Vi vet hva Raufoss kommer med, og vi klarer å steppe opp til vårt beste nivå i dag. Ambisjonsnivået vårt er å bli blant de tre beste i 3.div. Oslo. Det er 95 lag som kjemper om en eller to plasser i 2.divisjon. Dit ser vi ikke enda, sier han.

Nå går lagene til sommerferie. På de ti første kampene har Skeid benyttet 25 spillere. Nye spillere har gjort at Skeid i dag har en jevnere tropp enn i fjor.

Søker nye spillere

– En av utfordringene våre er at en del av spillerne nå er så gamle at de skal ut i verden på studier, eller flytte av andre årsaker. Vi håper å kunne få nye spillere som flytter til Oslo inn på Skeid. Derfor har vi åpne treninger for spillere som har lyst til å bidra til at vi kan bli enda bedre. Det er bare å ta kontakt, smiler trener Tommy Johnsen.

Det har blitt mye jubel for Skeids damer, også i 2024.

Stor satsing

Norges fotballforbund (NFF) vil gjøre norsk kvinnefotball bedre. Det betyr en spissing av konkurransen i toppen av divisjonssystemet, større konkurranse, og å få bort 10-0 kampene, som er lite utviklende for både vinnere og tapere.

Det vi ser i år er at alle større klubber vil opp og fram. Klubber med tidligere laber satsing på kvinnefotball, som Strømsgodset og Sandefjord, satser nå millionbeløp for å komme seg opp i lyset. Det er i 3.divisjon, på nivå fire, at dette er mest synlig.

Powered by Labrador CMS