Abel Stensrud banket inn 22 mål på en halv sesong for Skeid i opprykksåret 2021. Nå spiller han i Nederland, og denne fridagen brukte han på å se sitt gamle lag Skeid spille mot Grorud.

Nederlandsproffen Abel Stensrud brukte feriedagen sin på å se gamleklubben Skeid spille mot Grorud

Kampen mellom Grorud og Skeid endte som et typisk intenst lokaloppgjør, hvor det gode spillet var fraværende. – Vi presser en og en, og vi får for store avstander i laget i dag. Jeg er skuffa over hva vi presterer, sa Skeid-trener Vilde Rislaa etter kampen.

Publisert

Mange var spente på om alkoholserveringen ville føre til fyllefest, om Skeids trener Vilde Rislaa ville bukke under mot gamleklubben, eller om det ville det bli mange gule og røde kort til spillere som ikke har noen hemmeligheter for hverandre. Svarene var nei. Kampen på tribunen gikk til hjemmelaget. Det vil alltid være bedre å heie på eget lag, enn å rope skjellsord til motstanderen. 

Forhåndspraten før lokaloppgjøret mellom Skeid og Grorud gikk delvis på Skeids ølservering under kampen, og dels det heller tafatte rivaliseringsforsøket fra de blå og gule på Grorud. Skeidtrener Rislaa har ni års bakgrunn på Grorud, men ville hun tåle presset fra grorudtrener Andreas Alrek.

Groruds midtstopper Hayder Altai, her i skeiddrakt, var ikke imponert over Skeids spisser i denne kampen

Grorud stilte med keeper og stoppere som alle har bakgrunn i Skeid, og etter ni minutter ser det ut til at de har glemt at de ikke spiller med rød drakt. Skeids Bendik Rise får tid til å ta ned ballen, legge den til rette, sikte og ta fart. Med slike betingelser bommer ikke Rise, og det står 1-0 til Skeid.

Grorud tar over spillet

Derfra og ut ble det mest Grorud. Yassir Sa'ad skyter i tverrliggeren, Musa Dubois er frekk og rask på venstrekanten, men innlegget hans blir mæler Grorud over mål. Skeid er heldige. Skeids spiss Kabamba Kalabatama kolliderer med Groruds keeper Lars Martin Kvarekvål ute på banen. Begge blir liggende nede. Kvarekvål må gi seg. Grorud må sette inn reservekeeper Noah Rychter.

Etter 40 minutter mister Skeid ballen i et forsøk på å spille seg ut fra eget forsvar. Inne foran mål venter Preben Asp. Et overrasket skeidforsvar klarer ikke å spille Asp i offside, og han skårer enkelt. Det står 1-1 ved halv tid.

Nederlandsproffen Abel Stensrud brukte en feriedag på å se gamleklubben Skeid spille mot Grorud.

– På ferie

– Grorud har vært best i første omgang. Jeg håper på Skeid selvfølgelig. Det går veldig fint med meg, jeg spiller TOP Oss i Nederland, men nå har jeg ferie, sa skeidyndlingen Abel Stensrud som en kommentar til de første 45 minuttene. Mannen, eller gutten, banket inn 22 mål på en halv sesong for Skeid i opprykksåret 2021.

Andre omgang blir imidlertid som en fortsettelse av den første. Veldig lite lykkes for Skeid. De har tettet igjen foran eget mål, men Skeid klarer ikke annet enn å slå i fra seg. Eget spill finnes ikke, og Grorud er i ferd med å ta kvelertak på serielederen.

Vilde Rislaa tar seg til hodet i fortvilelse over at spillet ikke sitter, og over feilpasninger og misforståelser.

Rislaa tar grep

Skeid trener Vilde Rislaa blir ikke kalt suksesstrener uten grunn, og etter 60 minutters spill tar hun grep.

Inn med Mads Åserud, Thor Lange og Daniel Lunde. Torje Naustdal ble sendt framover i banen, og på ett minutt var kampbilde snudd. Skeid var med i kampen igjen. Mads Åserud får foten på en dårlig pasning på Groruds banehalvdel. Han fortsetter inn i straffefeltet, og i kaoset der inne stopper en grorudspiller ballen med armen. Det blir straffespark til Skeid, et straffespark Ulrich Ness setter inn med et minimum av fuzz. Det gjenstår 20 minutter, og Skeid leder igjen.

Hassan Yusuf i full blomst

– Vi måtte bare få med oss minst ett poeng fra denne kampen. De slang med leppa fra grorudbenken. Det tente meg, og det var bare å ta tak og stå på for å berge ett poeng, sa Skeids midtbanestjerne Hassan Yusuf.

Etter 76 minutter gjør Andreas Alrek et lignende trekk som Rislaa. Han får også svar fra sine spillere. Grorud kommer til flere gedigne sjanser, og setter den ene i mål, via stolpen.

Hassan Yusuf her flere sesonger bak seg på Grorud. Denne sesongen er han tilbake i Skeid. Møte med kompisene fra Grorud tente den populære midtbanespilleren.

Med det ebber kampen ut, og dagens meget gode dommer Jørgen Haga blåser av.

– Det var en tøff match, og en morsom kamp å spille. Vi har da møtt verre motstandere enn Skeids spisser i år, sa Hayder Altai med et stort glis. Altai gikk fra Skeid til Grorud rett før sesongstart.

– Vi presser en og en, og vi får for store avstander i laget i dag. Jeg er skuffa over hva vi presterer. Vi får med oss ett poeng etter en dårlig kamp. Det får vi ta med oss videre, men vi har mye å trene på fram til neste kamp, sa en skuffet, men også lettet Vilde Rislaa etter kampen.

Kampfakta: 

2. divisjon, avd. 2, Nordre Åsen 

Skeid-Grorud 2-2 (1-1)

Mål: 

10’ 1-0 Rise

40’ 1-1 Asp

70’ 2-1 Ness

80’ 2-2 Sa’ad

Powered by Labrador CMS