– Hvordan man kan få bussen til å være i drift, og samtidig ignorere grunnleggende sikkerhetsregler, spør personen som oppdaget et hull i bussgulvet.
– Hvordan man kan få bussen til å være i drift, og samtidig ignorere grunnleggende sikkerhetsregler, spør personen som oppdaget et hull i bussgulvet.

Her ser du rett ned på asfalten gjennom gulvet på bussen: – Sjokkerende! Se videoen

En passasjer ble mildt sagt overrasket da han kunne se rett gjennom Grorud-bussens gulv, mens kjøretøyet suste av gårde. 

Publisert

En tipser VårtOslo har snakket med satte seg i helgen på bussen opp til Grorud. Men da han tittet ned på gulvet kunne han ikke tro sine egne øyne. 

I gulvet var det nemlig et hull som passasjeren kunne se gjennom, og så rett ned på veien mens bussen kjørte av gårde.

Foto: Privat

– Ignorerer grunnleggende sikkerhetsregler

– Jeg ble overrasket. Hvordan kan Ruter tillate bussen å være i drift, og samtidig ignorere grunnleggende sikkerhetsregler, spør tipseren. Vedkommende ønsker å være anonym, men VårtOslo kjenner til identiteten. 

Hullet er ikke større enn en fyrstikkeske, men man kan tydelig se rett ned på asfalten som farter av gårde under bussen.

– Dette hullet virker kanskje ikke veldig stort, men det representerer et veldig svakt punkt i bussstrukturen. Et trykk på bussen eller et lite støt kan dele bussen i to, med start fra det svakeste punktet. Dette er veldig sjokkerende! Vet ikke Ruter det?

– Ikke opplevd før

Kommunikasjonssjef i Ruter, Sofie Bruun, informerer om at bussen nå har blitt tatt ut av drift, og at saken er videreformidlet til operatøren av bussene, Unibuss.

Fredrik Jergmar i Unibuss bekrefter at bussen ble tatt inn til reparasjon på søndag ettermiddag, og at bussen vil få en nærmere sjekk i løpet av tirsdagen.

– Da vil vi kunne få et større bilde av hva som faktisk har skjedd. Sannsynligvis er det noe i veibanen som har laget hull, men det er vanskelig å si nå. Førerne vi har pratet med har heller ikke oppdaget noe. Dette var en ny buss, så ingenting tilsier at det er slitasje, forteller Jergmar. 

Han sier det er for tidlig å si noe om alvorlighetsgraden til hullet.

– Men dette er jo et hull vi ikke ønsker, og det var ingen tvil om å ta bussen inn til reparasjon. Man kan sette seg fast i hullet og skade seg. Dette er ikke noe vi har opplevd før, så det er ikke noe som tyder på at det er en seriefeil på bussene, sier han. 



Powered by Labrador CMS