Leder av bydelsutvalget i bydel Gamle Oslo, Agnes Nærland Viljugrein (Ap) og nestleder Gyda Kjekshus (SV) fikk et enstemmig bydelsutvalg med på en fordømmelse av de israelske angrepene mot Gazastripen onsdag kveld.

Lokalpolitikerne i Gamle Oslo krever slutt på Israels angrep på Gazastripen: – Vi er fortvilte og sinte!

Lokalpolitikerne i bydel Gamle Oslo ber om våpenhvile i Gaza nå. – Befolkningen i Gaza blir fratatt sitt grunnleggende menneskeverd i dette innstengte marerittet. Vi kan bare forestille oss frykten de alle føler på, sier et samlet bydelsutvalg.

Publisert

Israels massive angrep på sivilbefolkningen på Gazastripen har satt sinnene i kok hos mange. 

Under sitt konstituerende møte onsdag kom et samlet bydelsutvalg i bydel Gamle Oslo med sterk kritikk av Israels framferd den siste snaue måneden.

Ber om våpenhvile nå

– Vi er fortvilte, sinte, sjokkerte og sønderknuste over folkemordet og angrepene på uskyldige mennesker i Gaza og kjenner på stor avmakt og håpløshet.

–  Vi vil ha slutt på den kollektive avstraffelsen og krigsforbrytelsene som begås mot den palestinske sivilbefolkningen. Vi ber om at norske myndigheter går sammen med det internasjonale samfunnet for å legge enda mer press på Israel, og vi krever våpenhvile nå, heter det i uttalelsen fra et enstemmig bydelsutvalg.

De lokale folkevalgte mener nødhjelp må slippes inn på Gazastripen, slik at sivilbefolkningen kan få den hjelpen de trenger for å overleve i en svært vanskelig situasjon.

– Vi har også et ansvar

–  Selv om vi bare er lokalpolitikere, bærer vi også et ansvar for å stå opp mot urett og stå opp for menneskeverdet globalt. Historien vil dømme oss hardt om vi ikke gjør alt i vår makt for å stanse angrepene i Gaza, og det er vår plikt som medmennesker å rope høyt at angrepene må stoppes.

–  Vi kan ikke sitte stille og være vitner til en massakre av uskyldige mennesker, mener representantene for samtlige partier i bydelsutvalget.

Lokalpolitikerne viser til at over 8.000 mennesker skal være drept siden Hamas angrep den Israel den 8. oktober.

–  Befolkningen i Gaza blir fratatt sitt grunnleggende menneskeverd i dette innstengte marerittet. Vi kan bare forestille oss frykten de alle føler på. 

– Over 100 norske barn befinner seg også i området. De vil som alle de andre bære merke av dette resten av livet hvis de overlever, fastslår de folkevalgte i uttalelsen.

Gamle Oslo skal være trygt

Som bakteppe for onsdagens uttalelse viser de lokalt folkevalgte til at det i bydelen merkes et stort engasjement rundt konflikten Midtøsten.

Lokalpolitikerne føler derfor et behov for å vise sin støtte til folk i lokalmiljøet som fordømmer de israelske angrepene på sivile på Gazastripen.

–  Ingenting kan forsvare blokaden, folkemordet og de brutale angrepene i Gaza, og vi ønsker å stille opp for våre innbyggere som er preget av situasjonen, heter det i uttalelsen.

Også behovet for å demme opp for hatytringer mot de som er kritiske til Israels angrep er en årsak til at uttalelsen ble forfattet.

– Mange i dag føler en frykt for økt diskriminering og hatytringer. Vi som bydelspolitikere skal sørge for at bydelen oppleves som en trygg bydel for alle, hvor vi skal jobbe mot diskriminering, islamofobi og antisemittisme. VI må sikre at alle, uansett religion og kulturell bakgrunn, kan leve trygt og uten hatkriminalitet, sier bydelsutvalget.

Powered by Labrador CMS