Oslo 20230813. Vålerengas trener Geir Bakke takker supporterne etter uavgjort i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og FK Haugesund på Intility Arena.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
VIF-trener Geir Bakke returnerer til Åråsen i utsolgt "hatoppgjør" mot LSK 22. oktober.

Historisk billettrush - Engas "hatkamp" mot LSK utsolgt på én time

Hvis du har tenkt deg til Åråsen for å se Geir Bakke og Vålerengas "hatkamp" mot erkerival LSK, bør du ha sikret deg billett allerede.

Publisert

Billettene til derbyet mellom Lillestrøm og Vålerenga den 22. oktober ble revet bort tirsdag. Det er knyttet spenning til Geir Bakkes Åråsen-retur.

I juli sendte nemlig 53-åringen sjokkbølger gjennom Eliteserien da han ga seg som trener i Lillestrøm til fordel for tilsvarende jobb hos erkerival Vålerenga. 

– Ikke enig i valget

De gulkledde la ikke skjul på hva de mente om den kontroversielle overgangen.

– Jeg har kjent Geir siden jeg var 16 år. Jeg er ikke enig i valget han har tatt, sa LSKs sportssjef Simon Mesfin etter at Bakke forlot klubben. 

– Jeg respekterer valget han har gjort for sin egen karriere, men jeg respekterer ikke at han går til Vålerenga. Og det har han fått høre, sier sportssjefen.

Tirsdag startet billettsalget til rivalkampen. Om lag én time etter salgsstart var alle billettene solgt ut. 

Det betyr at 10.540 tilskuere har sikret seg plass til storkampen.

- Kunne solgt det dobbelte

Det første kvarteret etter at billettene ble sluppet tirsdag ble det solgt 7000.

– Dette er tidenes billettsalg på Åråsen. Det har vært utsolgt mange ganger før også, men aldri har billettene blitt revet bort så fort. Vi kunne lett ha solgt det dobbelte, sier billettansvarlig Jørgen Heen Enger.

Vålerenga har trøblet seg inn i nedrykkskampen i Eliteserien, og rivaloppgjøret på Åråsen i oktober blir én av flere nøkkelkamper for Oslo-laget denne høsten. Bakke retur til gamleklubben er omgitt med spenning.

Cup`en et lyspunkt for Vålerenga

– Geir spurte meg om han må ha på seg hjelm når han kommer hit, sa sportssjef Mesfin for en tid tilbake.  

– Da sa jeg at «det hjelper ikke med hjelm, du må ha på deg rustning».

Cupen har vært et lyspunkt i sesongen for Vålerenga. Torsdag venter Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt i semifinalen hjemme på Valle.

Lillestrøm ligger på sin side plassert på 6.-plass i Eliteserien. Opp til Tromsø på bronseplass er avstanden ni poeng med åtte kamper igjen å spille.

Powered by Labrador CMS