Bodø 20230924. Bodø/Glimts Amahl Pellegrino scorer på straffe under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Vålerenga på Aspmyra stadion.Foto: Mats Torbergsen / NTB
Amahl Pellegrino setter straffen bak VIF-keeper Jacob Storevik.

Her får Vålerenga marerittstart på kampen mot Glimt. Straffen ble idømt etter bare 38 sekunder

Vålerengas bortekamp mot Bodø/Glimt var under 40 sekunder gammel da VIF-keeper Jacob Storevik feide ned hjemmelagets Faris Pemi Moumbagna. Straffen satte Amahl Pellegrino sikkert i mål.

Amahl Pellegrino scoret til slutt fire mål mot Vålerenga, og sikret tre nye poeng da Bodø/Glimt vant 4-2 hjemme over Vålerenga.

Dermed henger Glimt fortsatt godt med i gullkampen. Gultrøyene fortsetter på 2.-plass, to poeng bak serieleder Viking. Vålerenga gikk på sin side på sitt første tap på seks seriekamper.

Møtes igjen allerede torsdag

– Deilig! Jeg har aldri scoret fire mål på toppnivå før. Jeg har ventet lenge på det, spøkte Pellegrino overfor TV 2 og fortsatte:

– Det begynner å bli en del hattrick, men jeg vil ha flere, så jeg jakter tre nye allerede neste kamp.

Og han får muligheten allerede på torsdag når Glimt møter Vålerenga igjen i semifinalen i cupen.

Glimt-trener Kjetil Knutsen lot seg også imponere over målmaskinen sin.

– Det er ingen som blir overrasket over ham, men det er utrolig gøy, sa Glimt-sjefen.

Børven scoret sitt første VIF-mål

Kampuret viste altså bare 38 sekunder da VIF-keeper Jacob Storevik felte Faris Pemi Moumbagna.

Pellegrino fikk dermed muligheten fra straffemerket og skjøt gultrøyene i ledelsen omtrent før hjemmepublikummet hadde rukket å sette seg.

Bodø 20230924. Bodø/Glimts Amahl Pellegrino scorer 2-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Vålerenga på Aspmyra stadion.Foto: Mats Torbergsen / NTB
Amahl Pellegrino ble kampen store spiller og scoret samtlige fire mål for Bodø/Glimt. Her setter han 2-1 bak VIF-keeper Jacob Storevik.

Gjestene slo noe overraskende tilbake etter bare et par minutter da vertene rotet det til i eget forsvar, og Torgeir Børven kunne pirke inn sin første Vålerenga-scoring på bakerste stolpe.

Glimt klarte likevel å beholde styringen i kampen, og bare åtte minutter senere hadde Pellegrino satt inn sitt annet mål for kampen.

Fire for «Pelle»

Etter hvilen fikk Pellegrino fullbyrde hattricket sitt fra krittmerket etter at Eneo Bitri sparket Moumbagna i ansiktet innenfor 16-meteren.

Vålerenga ga likevel ikke opp, og bare et par minutter senere reduserte Andrej Ilic etter litt klabb og babb på en corner.

To minutter på overtid satte Pellegrino inn sitt fjerde mål for kampen og fastsatte resultatet.

Målmaskin

Scoringen var også hans 22. i Eliteserien denne sesongen, noe som gjør ham til soleklar toppscorer i ligaen.

Akor Adams følger nærmest med 15 nettkjenninger, men ettersom han har forlatt Lillestrøm er Moumbagna og Bård Finne (Brann) hans nærmeste reelle utfordrere med 13 mål hver.

Det holdt imidlertid ikke for blåtrøyene, som med et nødskrik holder seg på trygg grunn på tabellen. Det er bare målforskjell som skiller dem fra Sandefjord og Haugesund på plassene under.