Overblikket

Oslo 20231019. Stjernens Stian Kaltrud Nystuen skårer mål under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stjernen på Jordal Amfi.
Stjernen lå jo over 20 poeng bak. Hva kunne gå galt?

Hjemme i Jordal Amfi mot Stjernen var det sorg og tenners gnidsel for Vålerenga

I romjulskampen mot Stjernen skulle Vålerenga bare cruise inn tre poeng. Stjernen lå jo over 20 poeng bak. Hva kunne gå galt?

Romjula 2023 blir ikke husket lenge. I hvert fall ikke som noe suksessrikt eksempel for nye generasjoner når det gjelder Vålerenga Ishockey.

Vålerenga tapte fire av seks mulige poeng, og Vålerengas patrioter har for lengst svart belte i fortrengselens kunst. Noen fortrenger det gjennom å se gjennom å se virkeligheten gjennom bunnen på (en tom) flaske Absolutt, andre beinflyr inn i skauen fra Frognerseteren på ski.

Resultatet er det samme. Det er nesten allerede glemt.

Hva kunne gå galt?

I Asker torsdag ledet Vålerenga 3-1. På drøye 15 sekunder var Asker på nett igjen med to kjappe scoringer. Det så helt hjelpeløst ut. Vålerenga vant til slutt i spilleforlengelsen. Ett poeng tapt. Ett poeng som kan bli det avgjørende i kampen om seriegullet mot Storhamar.

Lørdag skulle man bare cruise inn tre poeng. Stjernen lå jo over 20 poeng bak. Hva kunne gå galt? Ingen ville selvfølgelig innrømmet i forkant at dette bare skulle bli en walkover. Vel…

Stjernen stakk av med tre poeng etter 3-1 seier. Siste scoringen kom riktignok i åpent mål, men det forsvarer ikke noe.

Snarere tvert om.

Viser desperasjonen

At Vålerenga tok ut målvakt Tobias «Tuben» Breivold for å kunne spille med seks utespillere viser bare desperasjonen. Et desperat lags trekk. Sånn er gamet mot slutten når man ligger under.

Med overtall av utespillere har man selvfølgelig større sjanse for å score, men man har minst like stor sjanse på å få en scoring mot seg i det tomme buret.

Det skjedde altså lørdag. Scoring imot.

Forrykt horribelt

I Asker torsdag svingte det for begge lagene, fra det geniale til det forrykte horrible. Hjemme i Jordal Amfi på Oslo øst lørdag var det ingen svingninger for hjemmelaget. Det var sorg og tenners gnidsel, selv om Sebastian Johansen reduserte.

Jeg tror ikke coach Fredrik Andersson gidder å kjefte. Det er liksom ikke noe poeng. Spillerne vet hva de har gjort og ikke.

Men kom igjen’a! Ett mål på 33 skudd?

Er ikke allmektige

Skal vi kline til med en floskel da: nå må man se forover. Og oppover. Oppover på Storhamar. Hamar ligger i skrivende stund ni poeng foran Vålerenga med én kamp mer spilt. Vi trenger altså bare å vinne hengekampen, så ser det straks mye bedre ut, eller?

Selvfølgelig ser det bedre ut, men ikke bra. Storhamar viste også svakhetstegn lørdag da de slo Lillehammer på straffer. De er ikke allmektige denne sesongen heller, men seks poeng kan fort bli for tøft å ta igjen.

Vålerenga har igjen to kamper mot Hamar, vinner man de og de andre resterende, og Hamar gir fra seg ett poeng i en eller annen kamp, går det veien.

Har det med å tryne

At Vålerenga ikke sklir på et bananskall en gang til, er høyst usannsynlig. Vålerenga har det med å tryne ordentlig mot et eller flere av skrotlagene. Det skjer hver sesong.

Og ettersom Stjernen slett ikke er noe skrotlag, på tross av tabellplasseringen, har Vålerenga fortsatt igjen å skli.

Laget møter eksempelvis Comet fra Halden, med i nåtid hysteriske åtte poeng, i siste seriekamp. Gjett om det blir seriefinalen…

Gjett hvem som sliter med sånne kamper… Jeg håper jeg tar feil, men tror det ikke.

God natt Vålerenga, hvor enn du er…

Powered by Labrador CMS