Tobias Breivold
Vålerenga-keeper Tobias Breivold var kampens store spiller med 38 redninger.

Overtidsdrama måtte til før Vålerenga fikk nytt håp om finale: – Utrolig deilig seier!

Ti minutter på overtid vant Vålerenga over Stavanger Oilers og utliknet i semifinaleserien i hockey. – Det er stor forskjell på 1-1 og 0-2 i kamper, sier banens bestemann Tobias Breivold.

Etter en halvveis kollaps i første bortekamp mot Stavanger Oilers i den første semifinalen. var det viktig at Vålerenga kunne slå tilbake hjemme på Jordal tirsdag kveld.

Kampen ble på ingen måte noen stor forestilling. Men ti minutter inn i første ekstraperiode kunne Mika Partanen, med hjelp av skøyta til en Stavanger-spiller, sikre at iskrigerne vant.

– Det var virkelig godt å komme tilbake i en kamp hvor vi får oss en skikkelig på trynet helt i slutten av midtperioden, sier Vålerenga-back Kalle Ekelund til VårtOslo etter kampen.

– Nå må vi bare male på

At det til slutt ble seier til østkantgutta skal målvakt Tobias Breivold ha mye av æren for. "Tuben" har denne sesongen har vært det klare førstevalget mellom stengene og reddet i alt 38 skudd mot Oilers.

Kun ett skudd slapp forbi unggutten.

– Nå må vi bare male på videre, så tror jeg vi har gode muligheter til å vinne noe til slutt denne sesongen, sier målvakten.

– Dette var en jævlig viktig og deilig seier. Det hadde vært en stor forskjell å ligge under 2-0 i kamper før vi drar til Stavanger på torsdag, sier Breivold.

Mathis Olimb (i midten) og Vålerenga kunne juble for en viktig seier tirsdag kveld.

Han får følge av hovedtrener Fredrik Andersson. Svensken var ikke fornøyd med alt han så ute på isen tirsdag kveld, men var etter kampen likevel glad for at gutta hans utliknet Stavangers overtak.

– Denne seieren gir oss selvfølgelig troa på at det er mulig også å vinne i Stavanger, sier VIF-trenren.

– Nå må vi bare sørge for at vi gjør en bedre kamp der borte enn på søndag. Det tror jeg også vi kommer til å gjøre, mener Andersson.

Rotete og målløs åpning

Vel vitende om at matchen var en de så absolutt burde vinne for å fortsatt ha en sjanse til å gå til finalespillet, virket det som om det var et tent hjemmelaget som kom på isen tirsdag kveld.

Positiviteten fra de første sekundene kunne fort ha snudd da Thomas Olsen pådro seg en noe billig utvisning etter halvannet minutt spilt.

Men heldigvis klarte gutta i kongeblått å stå i mot Stavangers press i undertallsminuttene.

Didrik Nøkleby Svendsen
Første periode var preget av lite finspill. He er det Vålerengas "bamse" Didrik Nøkleby Svendsen som sloss om plassen foran Oilers-målet.

Heller ikke Fredrik Anderssons menn fikk noe ut av sitt overtallsspill rett etter å ha blitt fulltallige igjen.

Perioden utviklet seg etterhvert til å bli en svak forestilling fra hjemmelaget, mens gjestene fra oljehovedstaden i vest synes å ha litt mer å komme med offensivt.

Slik sett var det godt at østkantens sisteskanse Tobias Breivold hadde en god kveld på jobb i de første tjue minuttene.

Sett ut i fra spill  og sjanser var det dermed ikke ufortjent at det, akkurat som i den første semifinalekampen i Stavanger søndag, stod målløst etter den første perioden.

Akkurat som i den første perioden skulle de første sekundene at midtperioden være hjemmelagets. Og det var heller ikke langt unna at Mika Partanen kunne  sette en tidlig puck i nettet bak Stavanger-keeper Henrik Holm.

Så skulle Vålerenga nok en gang ryke på en litt billig utvisning. Men heller ikke denne gangen karte de hvite og gule fra vest å overliste sisteskanse Tobias Breivold.

Sen Oilers-scoring

Til å være en svært viktig kamp for begge lag, ble resten av perioden eb svært svak forestilling både når det gjelder kvalitet og sjanseskaping fra begge lag.

Med sekunder igjen å spille skal likevel Stavangers Anthony Salinitri komme alene mot Vålerenga-buret og sende gjestene i ledelsen.

Ekelund sikrer spilleforlengelse

Etter å ha fått en skikkelig på trynet helt på slutten av midtperioden, startet gutta fra østkanten de siste tjue minuttene svakere en hva de hadde gjort i de to første periodene.

Men godt keeperspill reddet laget fra nok en smell helt i starten av perioden.

Så skulle endelig hjemmefansen på Jordal få en grunn til optimisme igjen. Etter snaut fire minutter skal den etterlengtede utlikningen komme. Det er backen Kalle Ekelund som kan smelle pucken inn i Stavanger-buret.

Svorske Ekelund sørget dermed for at den viktige andrekampen i semifinaleserien skulle avgjøres med spilleforlengelse inntil et av lagene fikk den avgjørende scoringen.

Seier etter 70 minutter

Med den viten i bakhodet om at landets lengste hockeymatch, møtet mellom Sparta og Storhamar i 2017 varte i 217 minutter, var det noen som fryktet at det kunne bli en lang ferd mot natt på Jordal.

Daniel Bøen Rokseth
Vålerenga-spillerne kjempet for den knepne seieren tirsdag. Her tak tidligere Oilers-back Daniel Bæen Rokseth virkelig tak i rundvantet.

Den frykten skulle bli stilnet etter en halv periode med ekstratid. Da kunne toppscorer Mika Partanen, med god hjelp fra skøyta til Oilers-back Cliff Watson sende lagkamerater og hjemmefansen til himmels med kampens siste scoring.

Den nettkjenningen gjør at det før torsdagens møte de to lagene i mellom i Stavanger står 1-1 i kamper. Det laget som først vinner fire går til finalen mot enten Storhamar eller Frisk. Her leder hamarsingene 2-0 i kamper.

Vålerenga - Stavanger 2 - 1 etter spilleforlengelse (0-0,0-1,1-0, 1-0). Jordal Amfi. 3422 tilskuere. Hoveddommere: Marcus Vardeberg Wannerstedt / Roy Stian Hansen. 1.per: Ingen. 2.per:  0-1 (39.37) Anthony Salinitri (Anders Tangen Henriksen). 3.per: 1-1 (43.49) Kalle Ekelund (Mathis Olimb / Kalle Ekelund). Spilleforlengelse: 2-1 (70.04) Mika Partanen (Olimb / Mark Auk). Utvisninger: VIF: 5x2min STV: 5x2min