Semifinalen i ishockey endte i Stavanger Oilers favør.

Oilers viste muskler mot Vålerenga: – Absolutt ikke bra nok

Stavanger Oilers tok en oppskriftsmessig seier da de slo Vålerenga 4-1 i det første semifinaleoppgjøret søndag ettermiddag.

– Det er klasseforskjell her i dag. I andre periode er det store mot små gutter, sa TV 2-ekspert og tidligere Vålerenga-spiller Erik Follestad.

– Det begynner å brenne litt på Jordal Amfi, fortsatte han.

Sluttspillsoppgjørene avgjøres i best av sju kamper. Første lag til fire seire avanserer videre til finalen.

– Jeg føler at vi har kommet litt tilbake sånn vi spilte i fjor, sa André Bjelland Strandborg til TV 2.

– Det er klasseforskjell her i dag, sa TV 2-ekspert og tidligere Vålerenga-spiller Erik Follestad.

– Det raknet

Vålerenga har dermed fortsatt god mulighet til å sikre seg en finaleplass, men må flere hakk opp i nivå om det skal bli en realitet.

– Det var absolutt ikke bra nok. Man må komme med en mye bedre energi om man skal vinne her, sa Vålerengas Mathis Olimb til TV 2.

– Vi må mobilisere og spille sånn som vi kan i neste match, fortsatte han.

Sportssjef i Vålerenga, Andreas Myrvold, var heller ikke imponert over det han fikk se i Stavanger.

– Det raknet da vi fikk det første målet mot oss. Resultatet ble deretter. Hele laget på opp flere hakk, men vi graver oss ikke ned, sa han.

Overlegne

Etter en målløs første periode sendte Oslo-gutten Ludvig Hoff vertene i ledelsen. Andreas Klavestad doblet ledelsen tre minutter senere, før Hoff gjorde sitt andre mål for kvelden etter en drøy halvtime spilt.

Halvannet minutt før pause økte André Bjelland Strandborg Oilers' ledelse ytterligere og punkterte på mange måter kampen før siste periode.

Vålerenga mistet likevel ikke håpet og bare tre minutter inn i tredje periode reduserte Mika Partanen for gjestene.

Regjerende mestere

Oilers og Vålerenga endte på henholdsvis 2.- og 3.-plass i grunnseieren. Det skilte riktignok 17 poeng opp til den soleklare seriemesteren Storhamar.

I kartfinalen gjorde Oilers kort prosess på Lillehammer da de tok fire strake seire, mens Vålerenga vant 4-1 over Stjernen, som fikk med seg en 5-1-seier på hjemmebane i det fjerde oppgjøret.

Oilers er regjerende norgesmestere etter at de slo Storhamar i finalen forrige sesong.

I det andre semifinaleoppgjøret tok Storhamar det første stikket da de vant 5-3 hjemme over Frisk Asker lørdag kveld.