Daniel Håkans
Daniel Håkans sikret at et poeng ble igjen på Oslo øst mandag kveld.

I sesongåpningen fortsatte Vålerengas problemer på hjemmebane: – Dette var ikke godt nok, innrømmer Geir Bakke

Vålerenga stanget og stanget mot et kompakt Sogndal-forsvar. Men fikk til slutt med seg ett poeng fra åpningskampen i årets OBOS-liga. – Det var surt å ikke vinne en kamp vi bør vinne, sier målscorer Daniel Håkans.

Etter det sure nedrykket til OBOS-ligaen var det et heltent Vålerenga som ville vise seg fram fra start hjemme på Intility Arena mot Sogndal.

Men kampen ble på mange måter slik mange fryktet på forhånd. Vålerenga hadde mye av spill og sjanser, men klarte ikke å bryte ned et Sogndal-lag som hadde kommet for å forsvare seg.

– Klarer ikke skape nok

Dermed måtte Oslos fallerte stolthet nøye seg med et skuffende uavgjortresultat i OBOS-debuten.

– Dette var ikke godt nok. Vi klarer å presse dem hardt i perioder, men kampen sett under ett klarer vi ikke å skape nok, sier hovedtrener Geir Bakke til VårtOslo etter kampen.

Tap på hjemmebane begynner å bli noe som rir treneren som kom fra erkerival Lillestrøm under fjorårsseesongen.

Under hans tid på Valle har det hittil bare blitt to hjemmeseire og 15 tap.

– Det hadde vært jævlig deilig med en seier på hjemmebane igjen, mener han.

– Mangler litt tempo

Felles for analysen fra flere i Vålerenga-leiren etter kampen var at de mener de fortjente å stikke av med alle poengene.

– Det var deilig å få utlikningen, men det føles surt å ikke vinne en kamp vi styrer som det vi gjør, mener målscorer Daniel Håkans.

Simen Juklerød
Simen Juklerød stod for mye av det Vålerenga skapte mot et kompakt Sogndal-lag mandag kveld.

Den finske flankespilleren mener hovedårsaken til det manglende resultatet først og fremst var at det i perioder gikk for tregt mot et solid Sogndal forsvar.

– Vi har trent mye på å føre kamper offensivt. Jeg føler vi har blitt bedre i den delen av spillet. Det er 29 kamper igjen, og vi teller opp til slutt, sier en litt skuffet Geir Bakke.

Roter det til

Etter en lovende sesongoppkjøring, hvor blant annet Rosenborg ble slått 5-1, var det mandag ettermiddag det virkelig gjaldt å vise seg fram fra start for Vålerenga-spillerne.

Starten på den første omgangen ble imidlertid ikke noe fyrverkeri fra hjemmelaget. Men ballinnehavet og det lille som var av trykk framover på banen var det de kongeblå som stod for.

De store målsjansene foran Sogndal-keeper Lars Jemdal skulle likevel la vente på seg.

Henrik Bjørdal
Her kan Henrik Bjørdal og Vålerenga bli snytt for et straffespark av dommer Mischa Kellerhals.

Når sjansen først kommer kan nok kanskje Henrik Bjørdal føle seg litt snytt for et straffespark når han kommer alene med Sogndal-keeperen og blir felt.

Kampens dommer, Mischa Kellerhals, mener dog at sisteskansen ikke gjør noe galt i møtet med midtbaneterrieren, og dømmer utspill for gjestene.

Derfra fortsetter hjemmelaget å presse på for å få en etterlengtet åpningsgoal. Men så skal de, med ti minutter igjen av omgangen, i kjent Vålerenga-stil rote det til.

Sogndal-kontring til ledelse

Det gjør at gjestene fra Vestlandet kan kontre inn en 1-0 ledelse ved Erik Flataker. Det var forøvrig de sorte og hvites første besøk foran Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng.

Den gavepakken var med på å sørge for at et unøyaktig og til tider temposvakt hjemmelag gikk til pause mens bortelaget ledet kampen.

Etter en svært skuffende første omgang, virka det som om de kongeblå fra start i den andre var ute etter å rette opp inntrykket blant tilskuerne på et godt besøkt Intility arena.

Tidlig i anderomgangen fikk Vålerenga en mulighet på et frispark fra farlig hold. Men skuddet var desverre ikke riktig innstilt og føk over Sogndal-målet.

Heller ikke etter ti minutters spil skal det lykkes for Oslos stolthet når nysigneringen Mees Rijks kommer alene med Sogndal-keeperen. Forsøket på å lobbe over gjestenes sisteskanse havner i målvaktens hender og ikke i nettmaskene foran østblokka.

Dommer Mischa Kellerhals var stadig i fokus hos Vålerenga-spillerne.

De sjansene ble staren på et veritabelt stormløp mot gjestenes mål, og etter 68 minutter skal det endelig løsne for de kongeblå. Da kunne finnen Daniel Håkans lure inn utlikningen etter pasning fra kaptein for dagen, Henrik Bjørdal.

Mot slutten av kampen får også østkantgutta, og spesielt nykommer Ola Kamara, store sjanser til å berge seieren. Men godt keeperspill og slurv i avslutningsøyeblikkene gjør at det likevel ikke blir flere scoringer i vårsola.

Kampfakta

Vålerenga - Sogndal = 1 - 1 (0-1) Intility Arena. 9.164 tilskuere. 0-1 (36) Erik Flataker 1-1 (68) Daniel Håkans. Gule kort: Martin Kreuzriegler (VIF) og Per Eril Flo (Sogndal)

Vålerenga (4-3-3): Magus Sjøeng - Vegard Eggen Hedenstad (Christian Borchgrevink i 11min), Nathan Idumba Fasika, Matyin Kreuzriegler, Simen Juklerød - Henrk Bjørdal (Filip Tprvaldsen i 11min), Elias hagen, Fidel brice Ambina - Mees Rijks (Ola Kamara i 31min), Daniel Håkans, Petter Strand

Sogndal (3-4-3): Lars Jendal - Daniel Arrocha, Andreas Hoven, Per-Egil Flo - Felix Eriksson, Martin Høyland, Jakob Blixt Flaten (Kristoffer Steinseth i 15min), Martin Sjølstad (Mathias Øren i 4min) - Edmund baidoo, Erik Flataker, Joakim Nundal (Oliver Hintsa i 8min)