Valle Hovin

Startskudd for kunstisbanen på Valle Hovin. — En gledens dag, mener skøytepresidenten

Vinteren 2023 kan forhåpentligvis breddeidretten igjen benytte seg av kunstisbanen på Valle Hovin etter at arbeidene for det nye anlegget startet i går. — I dag er jeg veldig stolt over at vi snart har et nytt anlegg klart, sier skøytepresident Mona Adolfsen.

Publisert

Oslos vintre blir kortere og mer ustabile. Samtidig har kunstisflata på Valle Hovin de siste årene vært ute av drift grunnet problemer med kjøleanlegget, Etter at bystyret vedtok å bruke 325 millioner på et nytt anlegg for skøyte- og bandysporten på Oslos østkant, har entusiasmen i skøytemiljøene vært stor.

Onsdag kunne de glede seg over at byggingen av det nye anlegget endelig er i gang.

— Dette har vi kjempa for siden 2001. Derfor er det veldig godt å stå her i dag og se at det endelig blir noe av, sier president i Norges skøyteforbund, Mona Adolfsen, til VårtOslo.

— En stor dag for breddeidretten

Adolfsen peker på at anlegget ikke først og fremst er til for eliteutøverne, de trives i disse dager best innendørs med tak over hodet, men for alle som driver med bredde- og mosjonsidrett med skøyter på bena i hovedstaden.

— Mangfold og aktivitet blir det aller viktigste med dette anlegget. Nå får vi igjen et anlegg som er bra både for rekrutteringen til skøytesportene og for folkehelse på Oslos østkant, sier skøytepresidenten.

Også president i Norges banbyforbund, Erik Hansen, smilte fra øre til øre under markeringen av byggestarten for anlegget onsdag formiddag.

— Dette er en stor dag og ikke bare for oss som er glade i bandy, men for alle som liker å ha skøyter på beina. Nå får vi endelig "kalde motvind" tilbake, sier Hansen.

Onsdag gjorde anleggsmaskinene sitt inntog på isflata på Valle Hovin.

Håper på tak over hodet

Da idrettene begynte å presse på for å få et nytt anlegg på Valle Hovin rett etter årtusenskiftet, hadde de håpet at utøverne kunne få tak over hodet. I første omgang har byrådet valgt ikke å anlegge tak, men de to idrettslederne er klare på hva de ønsker seg i framtiden.

— Jeg håper inderlig at det om ikke alt for mange år vil kunne være mulig også å bygge tak over anlegget her på Valle, sier bandypresident Erik Hansen.

Vinteren 2023 kan det forhåpentligvis igjen bli et yrende liv på kunstisflata på Valle Hovin.

Idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) ville onsdag ikke love noe tak over det nye anlegget, men også han var en fornøyd mann.

— Interessen for skøytesport vokser i Oslo og da ikke minst blant barn og unge. Derfor har det vært viktig for oss å få på plass dette anlegget, sier han.

Går alt etter planen skal det nye anlegget stå klart til vintersesongen 2023.

Blir neppe konserter på nye Valle Hovin

I tillegg til å ha vært viktig for utviklingen av skøytesporten i Oslo og omegn, har Valle Hovin også vært konsertarena for store utenlandske stjerneartister som Bruce Springsteen og U2.

Opptil 40.000 har samlet seg for å få med seg artistene og deres konserter når de har besøkt hovedstaden. Etter byggingen av Intility arena og usikkerheten rundt det nye kunstisanlegget, har det vært usikkerhet knyttet til om det igjen vil bli konserter på Valle Hovin.

Norgesvennen Bruce Springsteen har besøkt Valle Hovin flere ganger. I framtiden blir det nok ikke flere konserter med Bruce på Valle Hovin.

Nå ser det ut til at siste konsert på den legendariske arenaen kan ha blitt avholdt.

— Det blir nok ikke flere store konserter her. Det nye banedekket vil ikke ha godt av det, og i tillegg har nærområdet blitt mye mer befolket enn tidligere, sier Samy Gamal.

Han understreker at byrådet fortsatt ønsker å legge til rette for å få store utendørskonserter med kjente artister i hovedstaden, og at de for tiden jobber med å se på hvor slike konserter kan arrangeres, Blant alternativene byrådet ser på, og som allerede har blitt noe brukt til dette formålet, er Voldsløkka.

Powered by Labrador CMS